Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Napokon nie drogy, ale vážna choroba?! Vítkovi z kapely Mandrage hrozí invalidný vozík!
Zdielať na

Napokon nie drogy, ale vážna choroba?! Vítkovi z kapely Mandrage hrozí invalidný vozík!

Po hudobníkovi a frontmanovi známej skupiny Mandrarge, ktorá sa predvlani rozpadla, Vítovi Starom (33), sa odvtedy akoby zľahla zem. Až na jeden krátky rozhovor pred rokom sa s nikým verejne nekontaktuje. Vtedy vyzeral po dlhodobom užívaní pervitínu, prekvapivo, celkom dobre, a tak sa aj cítil. "Mám sa dobre. Myslím si, že nastal čas, aby som prehovoril ja. Doteraz hovorili ostatní," odpovedal stručne, no odvtedy sa už k avizovanému vyjadreniu nemal. Prednedávnom vyvolala preto jeho fotografia na sociálnej sieti jeho mamy Jany Starej, kde vyzeral ako kedysi, keď bol ešte sympatickým fešákom, radostné nádeje jeho fanúšikov. To však vzápätí poprel jeden nemenovaný zdroj z blízkosti členov skupiny Mandrage s tým, že fotka vôbec nezodpovedá skutočnosti. "Je niekoľko rokov stará," dosvedčili aj niektorí Starého fanúškovia.

​Ktovie prečo tak Vítova mama urobila, možno ho chcela podporiť v jeho snahe o liečenie. Podľa viacerých informácií už dlho abstinuje, ale má po drogovom období následky, ktoré sa len tak vyriešiť nedajú. Údajne sa ale v súčasnosti trápi kvôli cukrovke, ktorej liečbu zanedbal a po čase prišli v spojení s ňou vážne komplikácie. "Chodí chudák o palici, hrozí mu aj invalidný vozík," prezradil pre eXtra.cz jeho blízky priateľ. Na prelome rokov 2019 a 2020 sa hudobník podroboval liečbe z drogovej závislosti a odvtedy údajne už drogy neužíva. Dokonca sa zamestnal v plzenskom divadle ako pomocný pracovník a bol s prácou spokojný. Kvôli narastajúcim zdravotným komplikáciám však musel prácu v divadle ukončiť. Ocitol sa tak vo finančnej núdzi. 

Pomáha mu jeho rodina a nejaké peniaze mu prichádzajú ako tantiémy za hranie jeho piesní v rádiách. Peniaze však teraz potrebuje aj kvôli nákladom v súvislosti s cukrovkou. "Bohužiaľ, Víťa má zanedbanú cukrovku. Teraz už k lekárom chodí, ale roky na to kašlal. A kvôli komplikáciám s ňou musel, žiaľ, skončiť v práci," spomenul už pred časom jeho priateľ z Plzne. Teraz pridal podrobnosti. Vít Starý by mal mať dve závažné zdravotné komplikácie spojené s cukrovkou. Jednou je neuropatia, porucha nervového systému, ktorá spôsobuje stratu hmatu, mravenčenie, bezdôvodnú bolesť, ale aj neschopnosť rozlišovať teplo a chlad. Druhý problém je osteoporóza, čiže rednutie kostí, čo spôsobuje ich krehkosť a s tým spojené vyššie riziko komplikovaných zlomenín. Vít mal údajne nedávno jeden úraz a chodí preto s pomocou paličky.

Vypočujte jednu z najpopulárnejších piesní s názvom Šrouby a matice od kapely Mandrage: 

"V jednom z najčernejších scenárov skončí ako prezident na invalidnom vozíku," pridal aj možný krutý scenár dobre informovaný zdroj, narážajúc na Miloša Zemana, ktorý má rovnakú diagnózu. Hudobník však nestráca vieru v lepšiu budúcnosť. Doma údajne len tak nečinne nezaháľa a naďalej tvorí nové piesne. Možno keď sa dostane z najhoršieho, vráti sa späť na pódiá, kde by ho iste jeho fanúšikovia zas najradšej videli. Vraj o tom aj sám už dlhšiu dobu uvažuje. 

Ešte počas práce v plzenskom divadle si tam našiel nových priateľov, ktorí majú k hudbe blízko a spolu s nimi tam pravidelne skúšal. Už vtedy začal aj písať nové texty a skladať k nim aj hudbu. Na jednej strane je tak skvelé počuť, že drogovú závislosť už skutočne porazil, na strane druhej sú zdravotné komplikácie nemenej smutnou správou. Azda sa mladému Vítkovi podarí dostať od osudu ešte jednu šancu.

Jeden z posledných záberov Víta Starého v bratislavskom nahrávacom štúdiu v roku 2019, zakrátko sa, žiaľ, kapela Mandrage rozpadla: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MANDRAGE (@mandrageofficial)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie