Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Polívkova exmanželka Chantal šokuje: Podporuje Delona vo voľbe eutanázie a ani ona sa tomu nebráni!
Zdielať na

Polívkova exmanželka Chantal šokuje: Podporuje Delona vo voľbe eutanázie a ani ona sa tomu nebráni!

Zdroj: Instagram/Chantall Poullain

Nedávno sa slávny francúzsky herec Alain Delon (86) priznal, že chce podstúpiť eutanáziu, ktorá je v niekoľkých európskych krajinách oficiálne povolená. Medzi ne patrí aj Švajčiarsko, kde Delon už nejaké tie roky žije. "Starnutie je na nič! A nemôžeme s tým nič urobiť. Strácam svoju tvár a zrak, postavím sa na nohy a cítim, ako ma bolí prekliaty členok. To trápenie je strašné," otvorene priznal slávny herec v rozhovore pre francúzsky časopis Le Point. V roku 2019 ho postihla dvojitá mŕtvica a odvtedy  trávi všetok čas doma so svojimi psami. Občas ho navštevujú jeho tri deti. Najstarší syn Anthony (57) potvrdil, že ho otec oslovil so žiadosťou o prítomnosť pri eutanázii. Podobne sprevádzal aj svoju nevyliečiteľne chorú matku Nathalie Delon (†79), bývalú manželku herca.

"Od určitého veku, od určitého okamihu, máme sakra právo odísť v tichosti zo života, bez nemocníc, injekcií a podobne," tvrdí herec a mnohí s ním súhlasia. Ale na takéto odvážne rozhodnutie nie je každý pripravený. Aj názory na etickú rovinu tohto činu sa rôznia. Odporuje zvykom, aj náboženskému presvedčeniu, kde sa najmä kresťania v tomto smere striktne odovzdávajú do rúk božích. Inak to vidí rodená Francúzka Chantal Poullain (65), ktorá ako herečka pôsobí dlhé roky v Česku, kde aj žije. "Myslím si, že je to len jeho voľba a je absolútne na ňom, ak vie, že bude trpieť a je nevyliečiteľne chorý, aby sa rozhodol pre  dôstojný odchod zo života," podporila svojho rodáka Delona v odpovedi pre Blesk.cz. Netají sa tým, že nemá nič proti eutanázii, s ktorou má, žiaľ, skúsenosť cez jej staršiu sestru.

Aj tá sa rozhodla podstúpiť eutanáziu vo Švajčiarsku. "Moja sestra požiadala vo Švajčiarsku o eutanáziu a ja som sa s ňou išla rozlúčiť. Liek, ktorý ju uspal, jej podávala jej najlepšia priateľka a mňa požiadala, nech sa vrátim k svojej rodine. Rozlúčili sme sa krásne a s úsmevom," zverila sa s dojemným priebehom odchodu sestry Chantal. Ani ona by sa vraj nebránila po tejto skúsenosti odchodu na druhý svet takýmto spôsobom, keby mala dôvod. Zväčša o to žiadajú ťažko či nevyliečiteľne chorí pacienti, ktorí sa už na svete iba trápia a želajú si život ukončiť. To bol aj prípad sestry Chantal.

Pozrite si ukážku z perdstavenia Šašek a kráľovná, kde si Chantal zahrala po boku manžela Bolka: 

"Mala kruté bolesti. Vedela som presnú hodinu a minútu, keď jej bude ten liek podaný. Sedela som vtedy v kuchyni pri stole a pomyselne som ju prosila, nech mi dá  znamenie - nech trebárs spadne obraz zo steny, alebo pohár zo stola, jednoducho nech sa niečo stane a dá mi vedieť, že jej je dobre. V ten deň bolo zamračené, škaredo. A zrazu mi do izby zasvietil slnečný lúč, ktorý po chvíli zmizol a ja som vedela, že to bola ona a že je jej už dobre," podelila sa o svoj duchovný zážitok Chantal. Verí, že sa medzi nebom a zemou odohrávajú rozumom nepochopiteľné veci a rovnako verí v správnosť slobodného rozhodnutia, ako človek naloží so svojím životom. Našťastie, pred podobnou voľbou ešte ani zďaleka nestojí. Chantal akoby nestarla, aj zdravie jej dobre slúži, azda sa nikdy nebude musieť nad eutanáziou ani zamýšľať.

 Chantal s manželom Bolkom Polívkom a ich synom Vladimírom:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Chantal Poullain (@chantal_poullain)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie