Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
To snáď nie! Niekdajší sexidol chce odísť dobrovoľne zo sveta!
Zdielať na

To snáď nie! Niekdajší sexidol chce odísť dobrovoľne zo sveta!

Archívna reportáž

Kedysi patril francúzsky herec Alain Delon (86) k najkrajším mužom sveta. Bol sexidolom mnohých žien a herečka Romy Schneider(†43) ho milovala natoľko, že sa kvôli rozchodu s ním psychicky zrútila. Roky sa však na ňom, ako na každom človeku, podpísali tiež.

​Teraz je Delon chradnúcim starcom a život ho už veľmi nebaví. "Starnutie je na nič! A nemôžeme s tým nič urobiť. Strácam svoju tvár a zrak, postavím sa na nohy a cítim, ako nás bolí pos*aný členok. To trápenie je strašné," otvorene priznal slávny herec v rozhovore pre francúzsky časopis Le Point.  Dlhé roky žije Delon vo svojom sídle vo Švajčiarsku. V roku 2019 ho postihla dvojitá mŕtvica a odvtedy všetok čas trávi doma, v takmer úplnej izolácii so svojimi psami. 

V roku 2020 zomrela jeho bývalá, jediná manželka Nathalie Delon (†79), s ktorou má najstaršieho syna Anthonyho (57), na rakovinu pankreasu. Krátko pred smrťou, ktorú ako nevyliečiteľne chorá očakávala, navštívila exmanžela v jeho švajčiarskom sídle. Anthony neskôr na sociálnej sieti zverejnil fotografiu, kde jeho rodičia sedia v obývačke a rozprávajú sa. "Sú spolu po tom, čo sa pred viac ako polstoročím rozišli," napísal Anthony k fotografii.

Pripomeňte si mladého a pre mnohých neodolateľného Alaina Delona v krátkej scénke z filmu V žiari slnka z roku 1960:

Anthony svoju matku sprevádzal aj v jej posledných chvíľach, a tiež chcela podstúpiť eutanáziu, ale nakoniec zomrela prirodzenou smrťou. Delon by bol rád, keby aj jemu najstarší syn pomáhal počas jeho odchodu na druhý svet. Rozhodol sa pre eutanáziu, ktorá je vo Švajčiarsku povolená."Tento spôsob umierania mi pripadá najlogickejší a najprirodzenejší," vyjadril sa herec minulý rok v rozhovore pre TV5 Monde. "Od určitého veku, od určitého okamžiku, máme sakra právo odísť v tichosti zo života, bez nemocníc, injekcií a podobne," dodal legendárny krásavec. "Áno, je to pravda, pýtal sa ma na to," potvrdil nedávno Anthony želanie svojho otca pri príležitosti vydania svojej novej knihy Medzi psom a vlkom o detstve s Delonom. 

Anthony Delon so slávnym otcom Alainom Delonom: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Anthony Delon (@therealanthonydelon)

V roku 1991 získal Alain Delon hodnosť rytiera Čestnej légie a na filmovom festivale v Cannes dostal v roku 2019 za svoje celoživotné dielo Zlatú palmu a pri jej predávaní sa rozplakal. "Prepáčte. Ešte nikdy som neplakal pred toľkými ľuďmi naraz. Ale toto nie je koniec jednej kariéry. Toto je koniec jedného života," povedal v dojatí. Teraz hviezdu francúzskeho filmu navštevujú v jeho švajčiarskom sídle už len jeho tri deti. Okrem Anthonyho má dcéru Anouchku (32) a syna Alain-Fabiena (28). Delon sa netají tým, že už spísal závet. Nechce, aby sa jeho najbližší po jeho smrti zamotali do "špinavej záležitosti" sporov o delenie majetku. Hoci je jeho rozhodnutie o ukončení života ľudsky pochopiteľné, predsa len mnohých pri tejto predstave bolí srdce a za slávnym hercom budú nepochybne smútiť milióny a milióny jeho priaznivcov.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie