Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Temné pozadie Smithovej oscarovskej facky! Ozvala sa aj jeho mama!
Zdielať na

Temné pozadie Smithovej oscarovskej facky! Ozvala sa aj jeho mama!

Archívna reportáž

Medzi tých, ktorí boli šokovaní fackou, ktorú zavesil Chrisovi Rockovi herec Will Smith (53) počas slávnostného udeľovania Oscarov, patrí aj jeho mama Carolyn. Spravodajskej stanici Philadelphia prezradila, že ešte nikdy nevidela svojho syna sa takto správať.

"Je to veľmi vyrovnaný, ľudský človek. To je prvýkrát, čo som ho videla takto vyletieť. Prvýkrát v živote... Nikdy som ho to nevidela urobiť," vyjadrila sa Carolyn k činu syna, na ktorého je inak veľmi hrdá, píše Mirror. Práve počas nedeľného galavečera dostal zlatú sošku ako uznanie Akadémie pre najlepšieho herca. Krátko predtým, ako si prišiel po toto ocenenie za hlavnú úlohu vo filme Kráľ Richard však vtrhol na pódium, a udrel komika Chrisa Rocka do tváre. Chris vtipkoval na adresu Willovej manželky Jady, že sa už nevie dočkať, keď ju uvidí vo filme GI Jane 2, pričom narážal na to, ako si Demi Moore kvôli tejto úlohe slávne oholila hlavu. Jade, ktorá trpí pre alopéciu, sa Willovi zdala byť touto poznámkou veľmi znechutená, a po jeho prvotnom smiechu sa vzápätí vyrútil na pódium a Chrisovi uvalil facku pred publikom plným šokovaných hviezd a miliónmi divákov. 

Vzápätí sa ozvali rôzne hlasy s návrhmi na potrestanie Smitha pre tento násilný čin. Dokonca sa objavil aj taký, aby mu za trest odobrali zlatú sošku Oscara. To by ale bolo azda už priveľa aj pre tých, ktorí jeho správanie odsúdili.  Will sa už odvtedy stihol Chrisovi ospravedlniť a uznal, že to "prehnal". Vo svojom vyhlásení uviedol: "Násilie vo všetkých jeho formách je jedovaté a deštruktívne. Moje správanie na včerajšom udeľovaní Oscarov bolo neprijateľné a neospravedlniteľné. Chcel by som sa ti verejne ospravedlniť, Chris. Prekročil som hranicu a bol to omyl. Som v rozpakoch a moje konanie nesvedčilo o mužovi, ktorým chcem byť. Vo svete lásky a láskavosti nie je miesto pre násilie."

Will Smith nerozdával facky na verejnosti po prvýkrát, už aj v minulosti "strelil za ucho" príliš dotieravému reportérovi: 

​Zároveň sa ospravedlnil aj Akadémii, producentom šou, rodine Williamsovcov, všetkým účastníkom a tým, ktorí to sledovali na celom svete. "Je mi hlboko ľúto, že som svojím správaním pošpinil inak nádhernú cestu nás všetkých," vyznal sa z priveľmi emocionálne motivovaného činu."Vtipy na môj účet sú súčasťou práce, ale vtip o zdravotnom stave Jady bol pre mňa priveľkým sústom a reagoval som emocionálne," dodal herec na vysvetlenie. No ako sa to, žiaľ, neraz stáva, Will spravil sám to, čoho bol ako dieťa doma svedkom.

​Vlani vyšla hercova autobiografia, kde opísal hlbšie korene svojej agresie. V detstve s hrôzou pozoroval násilie svojho otca voči mame. Počas jednej udalosti, keď videl, ako ju udrel, utiekol. Veľmi ho to poznačilo a cítil sa ako zbabelec, ktorý zlyhal. To ovplyvnilo jeho ďalší život a konanie. "To sa stalo naozaj základnou traumou môjho detstva, okolo ktorej sa formovala moja osobnosť a moja osoba, aby som bol opakom toho, viete? Už nikdy som sa nechcel báť," hovoril pred časom pri prezentácii svojej knihy. To, že sa už skutočne nebojí ukázal celému svetu, žiaľ, v tej najnevhodnejšej chvíli a najnevhodnejším spôsobom.

Will Smith sa za facku a nevhodné správanie na Oscaroch ospravedlnil prostredníctvom sociálnej siete:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Will Smith (@willsmith)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie