Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zachraňoval svet, jemu nedokáže pomôcť nikto! Bruce Willis končí s kariérou pre poškodenie mozgu!
Zdielať na

Zachraňoval svet, jemu nedokáže pomôcť nikto! Bruce Willis končí s kariérou pre poškodenie mozgu!

Zdroj: joj.sk

Smutná správa v stredu obletela svet. Zasiahla predovšetkým milovníkov akčných filmov a fanúšikov jednej z najväčších hviezd tohto žánru - Brucea Willisa (67). Hercovi totiž diagnostikovali afáziu a jeho rodina v stredu oznámila, že sa vzdáva svojej mimoriadne úspešnej, desaťročia trvajúcej kariéry.

​Afázia je porucha komunikácie, ku ktorej dochádza v dôsledku poškodenia rečových centier v mozgu. Ide o zdravotný stav, ktorý môže ovplyvniť schopnosť človeka hovoriť, písať a rozumieť jazyku, a to v prejave ústnom aj písomnom. Zvyčajne sa vyskytuje po mŕtvici alebo úraze hlavy. Hlavnou liečbou afázie je rečová a jazyková terapia so zapojením rodinných príslušníkov, ktorí pomáhajú pacientovi komunikovať. 

"S Bruceovým úžasnými priaznivcami sme sa ako rodina chceli podeliť o to, že náš milovaný Bruce má určité zdravotné problémy a nedávno mu bola diagnostikovaná afázia, ktorá ovplyvňuje jeho kognitívne schopnosti," napísala rodina 67-ročného Brucea vo vyhlásení, ktoré zdieľala na každom zo svojich účtov na Instagrame, a dodala, že "opúšťa kariéru, ktorá pre neho toľko znamenala".

Pripomeňte si Brucea v zostrihu jeho 10 veľkých úloh:

"Pre našu rodinu je to naozaj náročné obdobie a veľmi si vážime vašu neustálu lásku, súcit a podporu. Prechádzame tým ako silná rodinná jednotka a chceli sme do toho zapojiť jeho fanúšikov, pretože vieme, ako veľa pre vás znamená, rovnako ako vy pre neho. Ako Bruce vždy hovorí: "Žite to" a spoločne plánujeme urobiť presne to," uzavreli vyhlásenie, ktoré podpísali jeho manželka Emma Heming, bývalá manželka Demi Moore a jeho päť detí: 33-ročná Rumer, 30-ročná Scout, 28-ročná Tallulah, 9-ročná Mabel a 7-ročná Evelyn.

Príspevok zdieľala aj Bruceova exmanželka Demi, s ktorou si zachoval skvelé vzťahy:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Demi Moore (@demimoore)

Willisova rodina neprezradila príčinu jeho afázie, ale počas svojej kariéry utrpel rôzne zranenia na pľaci. V roku 2004 Willis zažaloval tvorcov svojho akčného filmu Slzy slnka za to, že ho počas odpálenia pyrotechniky jednotkou špeciálnych efektov zasiahol projektil do čela. O dve tretiny sluchu prišiel aj po tom, ako na nakrúcaní "Smrtonosnej pasce" guľomet strieľal mimoriadne hlasnými slepými nábojmi. Nespočetne veľa ďalších, menších zranení utrpel takmer pri každom nakrúcaní, ťažko sa preto určuje to, ktoré by mohlo byť za jeho poškodením.

Súvisiace články

Najčítanejšie