Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Oscarovská facka má dohru! Ostré stanovisko vydala Akadémia a vyjadril sa už aj Smith!
Zdielať na

Oscarovská facka má dohru! Ostré stanovisko vydala Akadémia a vyjadril sa už aj Smith!

Možno si už onedlho nikto nebude poriadne pamätať, kto získal v 94. ročníku udeľovaní cien Akadémie filmových umení a vied Oscara, ale rozhodne si všetci navždy zapamätajú facku, ktorú schytal Chris Rock. Uštedril mu ju Will Smith za nejapný vtip na adresu jeho manželky Jady a okorenil to aj vulgárnymi nadávkami.

​Will Smith sa v nedeľu večer dočkal aj prvej zlatej sošky a bolo by to dokonalé, keby to sám nepokašľal. Dať najavo, že vtip o alopécii jeho manželky sa mu nepáči je totiž jedna vec, ale fackať moderátora a nadávať mu v jednom  z najsledovanejších priamych prenosov je vec druhá.

Keď neskôr získal sošku Oscara v slzách zdôvodňoval svoje konanie, ale ospravedlnenia sa Chris Rock nedočkal. Mnohí si mysleli, že komik za facku herca aj zažaluje. No ako prezradil Sean "Diddy" Combs na oscarovom večierku, vraj to dvojica hodila za hlavu a viac už konflikt neriešili. "Nie je to problém. Je to za nimi. Môžem to potvrdiť," povedal 52-ročný Diddy.

Pozrite si celú situáciu:

No hoci by si to aj chlapci vyriešili medzi sebou, ozvala sa Akadémia s prvotnou reakciou: "Akadémia neschvaľuje násilie v akejkoľvek forme". No tým to neskončilo. O pár hodín neskôr prišlo už konkrétnejšie vyhlásenie, ktoré priniesol portál Deadline: "Akadémia odsudzuje konanie pána Smitha na včerajšom galavečere. Oficiálne sme začali formálne preskúmanie tohto incidentu a preskúmame ďalšie opatrenia a dôsledky v súlade s našimi stanovami, normami správania a kalifornskými zákonmi".

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Will Smith (@willsmith)

Ktovie, či sa až v tomto momente Will Smith už tak trošku nezľakol, lebo krátko nato zverejnil svoje vyhlásenie aj on. "Násilie vo všetkých formách je jedovaté a deštruktívne. Moje správanie na včerajšom udeľovaní Oscarov bolo neprijateľné a neospravedlniteľné. Vtipy na môj účet sú súčasťou mojej práce, ale vtip o zdravotnom stave Jady bol pre mňa priveľkým sústom a reagoval som emocionálne," priznal herec. No ešte viac prekvapil ďalšími slovami: "Chcel by som sa ti verejne ospravedlniť, Chris. Prekročil som hranicu a mýlil som sa. Je mi to trápne a moje konanie nesvedčilo o človeku, ktorým chcem byť". Pridal aj ospravedlnenie Akadémii, tvorcom filmu King Richard a aj rodine sestier Williamsových, o ktorých film je. Je pravdepodobné, že týmto dal bodku za incidentom a zrejme ani Akadémia to už nebude chcieť rozmazávať, hoci sa hovorilo aj o odobraní Oscara prchkému hercovi. Záleží len na tlaku verejnosti, ktorá sa rozdelila, ako obvykle, na dva tábory.

Súvisiace články

Najčítanejšie