Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Obrovská tragédia! Len 33-ročný spevák podľahol rakovine, ostali po ňom dve malé deti
Zdielať na

Obrovská tragédia! Len 33-ročný spevák podľahol rakovine, ostali po ňom dve malé deti

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

Osud niekedy píše obzvlášť kruté príbehy. Fanúšikovia mladého britského speváka Toma Parkera do posledného momentu dúfali, že sa mu podarí zvíťaziť nad ťažkou diagnózou, ktorá postihla jeho mozog. Pred dvomi rokmi mu lekári objavili v mozgu najagresívnejší typ mozgového nádoru, glioblastóm, v štvrtom štádiu. Existuje však liečba, pomocou ktorej sa dá nádor poraziť, ale nie u každého sa to aj podarí. Ani Tom, žiaľ, nepatril medzi šťastlivcov, ktorým liečba zachránila život. Manželka speváka oznámila na Instagrame, že skonal v prítomnosti členov rodiny. V smutnom príspevku zdieľala čiernobiely portrét svojho manžela, ako aj milú rodinnú fotografiu. Okrem nej a Toma na nej vidieť dcérku Aureliu Rose (2,5) a syna Bodhi Thomasa (1,5).

"Naše srdcia sú zlomené, Tom bol stredobodom nášho sveta a nevieme si predstaviť život bez jeho nákazlivého úsmevu a energickej prítomnosti," napísala zlomená manželka Kelsey. "Sme naozaj vďační za príval lásky a podpory a prosíme, aby sme sa všetci spojili a zabezpečili, že Tomovo svetlo bude naďalej svietiť pre jeho krásne deti," dodala. Nezabudla ani na poďakovanie všetkým, ktorí Toma a rodinu podporovali. "Ďakujem všetkým, ktorí ho počas celej doby podporovali v starostlivosti o neho, bojoval až do samého konca. Som na vás navždy hrdá," stálo v závere správy. 

Iba 33-ročný spevák ešte začiatkom marca na Instagrame zdieľal s jeho sledovateľmi informáciu, že sa v posledných týždňoch liečil v Španielsku. Ešte keď sa dozvedel svoju diagnózu, všetkým sľúbil, že sa nevzdá. "Všetci sme zničení, ale budeme s tým bojovať až do konca," uviedol v príspevku na Instagrame. "Nechceme váš smútok, chceme len lásku a pozitivitu a spoločne budeme zvyšovať povedomie o tejto strašnej chorobe a hľadať všetky dostupné možnosti liečby," vyzval všetkých o podporu. Vlani vyzeralo, že je na najlepšej ceste k víťazstvu nad chorobou. V septembri uskutočnil so skupinou The Wanted, ktorá sa rozpadla v roku 2014, charitatívny reunion koncert. Ten zachytili aj v dokumente Inside My Head (Vnútri mojej hlavy) o jeho diagnóze a liečbe. V novembri oznámil, že nádor je "pod kontrolou" a je stabilizovaný, čo vyvolalo veľký prílev pozitívnych emócií.

Tom Parker napriek vážnej chorobe absolvoval koncerty s kamarátmi s kapely The Wanted, avšak nedokázal už stáť na vlastných nohách:

"V tejto chvíli sme si naozaj nemohli želať viac, približne rok na tejto ceste. Úprimne povedané, sme nadšení. Dnes môžeme spať o niečo pokojnejšie. Ďakujeme vám za všetku vašu lásku a podporu za posledných viac ako 12 mesiacov. S láskou ja, Kelsey, Aurelia a Bo." A v eufórii sa už videl zdravý. "Nebude to trvať dlho a oznámime, že už nie sú stopy po chorobe. Verte mi, keď hovorím, že to v najbližších mesiacoch odpálime," dodal vtedy Parker optimisticky na Twitteri. Kapela sa tento mesiac opäť zišla na krátkom turné "Greatest Hits" po Veľkej Británii a Parker sa pripojil, kedy a ako len mohol."Moje šťastné miesto," pripísal k fotografii, na ktorej je na pódiu. Oznámil, že sa v júli chystá vydať knihu o "živote, hľadaní nádeje v akejkoľvek situácii, ktorá sa vám naskytne, a o tom, ako žiť svoj najlepší život bez ohľadu na to, čo sa stane". 

Kelsey parker oznámila smutné správy o Tomovej smrti prostredníctvom sociálnej siete:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kelsey ? Parker (@being_kelsey)

Kapela sa tento mesiac opäť zišla na krátkom turné "Greatest Hits" po Veľkej Británii a Parker sa pripojil, kedy a ako len mohol. "Moje šťastné miesto," pripísal k fotografii, na ktorej je na pódiu. Oznámil, že sa v júli chystá vydať knihu o "živote, hľadaní nádeje v akejkoľvek situácii, ktorá sa vám naskytne, a o tom, ako žiť svoj najlepší život bez ohľadu na to, čo sa stane". Žiaľ, ak aj kniha vyjde, bude to už len spomienka na sympatické speváka, ktorý tak odhodlane bojoval do poslednej chvíle. A to napriek tomu, že boj počas covidu znamenal úplnú samotu, keďže návštevy a sprevádzanie boli zakázané. 

Pripomeňte si najväčší hit kapely:

Súvisiace články

Najčítanejšie