Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hviezdny herec šokuje: Ak na oscarovský ceremoniál nepozvete Zelenského, roztavím svoje sošky!
Zdielať na

Hviezdny herec šokuje: Ak na oscarovský ceremoniál nepozvete Zelenského, roztavím svoje sošky!

Azda žiadna z hollywoodskych hviezd sa neangažuje v rámci vojny na Ukrajine tak, ako oscarový herec Sean Penn (61). Bol priamo na mieste činu, keď konflikt posledné februárové dni začal, rozprával sa s prezidentom Volodymyrom Zelenským, ktorý ho dojal k slzám, nakrútil dokument, daroval utekajúcim Ukrajincom svoje auto a neprestáva sa angažovať. Dokonca ide na hranu "vydierania", aby upriamil ešte viac pozornosť na najsledovanejšiu vojenskú agresiu z tých, ktoré sa aktuálne vo svete odohrávajú.

​Oscarový herec povedal, že ak ukrajinský líder Volodymyr Zelenskyj nebude pozvaný na 94. slávnostný ceremoniál odovzdávania cien akadémia, je to "chvíľa pre účastníkov a víťazov, aby zažiarili a protestovali a bojkotovali udeľovanie Oscarov". Sean Penn povedal, že svojho Oscara roztaví. Povedal to v sobotňajšom rozhovore s Jimom Acostom zo CNN. Penn je v súčasnosti v Poľsku so svojou neziskovou organizáciou CORE poskytujúcou humanitárnu pomoc.

Herec povedal, že ak sa Akadémia rozhodla nezaradiť medzi pozvaných ukrajinského lídra, ktorý je uprostred nerovného boja s Ruskom, "toto rozhodnutie bude najsprostejším momentom v celej histórii Hollywoodu". Penn začal svoju odpoveď Acostovi uznaním tých, "ktorí by povedali, že politika je na inom mieste, zábava je na inom mieste" a uznal, že to "má niekedy opodstatnenie".

​Ale pre Penna, ktorý potvrdil, že sa po návrate do regiónu opakovane stretol so Zelenským, prezident krajiny stelesňuje "takú povahu poetickej odvahy a vyjadrenia, akou sa film usiluje byť v tom najlepšom prípade". "Nie je nič lepšie, čo by mohla Akadémia urobiť, než mu dať túto príležitosť, aby sa s nami všetkými porozprával. Mimochodom, je to človek, ktorý rozumie filmu a mal v ňom vlastnú veľmi dlhú a úspešnú kariéru," dodal Penn na vysvetlenie svojho pevného názoru.

Sean sa stále osobne angažuje v pomoci Ukrajine:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sean Penn (@seanpenn)

Penn síce povedal, že dúfa v prítomnosť Zelenského, ale ak by ho na ceremoniáli vynechali, vyzýva účastníkov, aby udalosť bojkotovali, a sľúbil, že zničí svoje vlastné Oscary, ktoré získal ako najlepší herec za filmy Mystic River z roku 2003 a Milk z roku 2008. "Ak sa ukáže, čo sa deje, chcel by som vyzvať všetkých zúčastnených, aby vedeli, že hoci je to možno ich chvíľa - a ja to chápem - osláviť svoje filmy, je oveľa dôležitejšia chvíľa zažiariť a protestovať a bojkotovať toto udeľovanie Oscarov," povedal pre CNN. 

​Potenciálnu účasť Zelenského na tohtoročnom udeľovaní Oscarov, ktoré sa koná v nedeľu večer v Dolby Theatre v L. A., akadémia verejne nepotvrdila ani nevyvrátila. Amy Schumer, ktorá je jednou z troch moderátoriek 94. ročníka udeľovania cien Akadémie, sa však 24. marca vo svojom vystúpení v Drew Barrymore Show vyjadrila, že jeho účasť navrhla. Zástupca Akadémie bezprostredne nereagoval na žiadosť o komentár k Pennovým výrokom ani na to, či bol Zelensky pozvaný. Už o pár hodín bude jasné, ako či sa Pennovi jeho predstavy naplnili.

Súvisiace články

Najčítanejšie