Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Slávny herec dojatý k slzám po stretnutí so Zelenským! TOTO o ňom prezradil!
Zdielať na

Slávny herec dojatý k slzám po stretnutí so Zelenským! TOTO o ňom prezradil!

Archívna reportáž

Medzi najviac angažovaných hercov v rámci aktuálneho diania na Ukrajine, rozhodne patrí Sean Penn (61). Nie je to však žiadnym prekvapením, už roky sa venuje vojenským konfliktom vo svete a je kritický v tomto smere voči všetkým stranám, aj voči americkej vládnej administratíve. Založil niekoľko neziskových organizácií pre vojnou a živelnými pohromami postihnuté obyvateľstvo vo svete. Výpočet jeho aktivít by bol veľmi rozsiahly. Už v čase konfliktu sa osobne vybral na Ukrajinu, kde sa stretol aj s prezidentom Volodymyrom Zelenskym. Ale Ukrajinu navštívil aj v novembri minulého roku, keď prišiel nakrútiť dokument priamo na frontovú líniu v Doneckej oblasti. Zaznamenané je to aj v sérii fotografií.

​Po aktuálnom návrate Penna z napadnutej krajiny, čo zachytil vo svojom dokumente, prehovoril aj pre CNN.  Veľmi emocionálne sa vyjadril o ukrajinskom prezidentovi, ktorý je, podobne ako on, pôvodným povolaním herec. Stretol sa s ním práve v deň vpádu ruských vojsk na územie Ukrajiny. "Neviem, či vedel, že sa pre to narodil, ale bolo jasné, že som v prítomnosti niečoho úplne nového pre moderný svet, pokiaľ ide o odvahu, dôstojnosť a lásku, ktoré z tohto muža vyžarovali," velebil ukrajinského prezidenta, ktorý sa stal pre mnohých vo svete hrdinom. Kancelária ukrajinského prezidenta minulý štvrtok informovala, že Penn sa zúčastnil tlačovej konferencii a stretol sa aj s podpredsedníčkou vlády Irynou Vereščuk. 

Ani ukrajinský prezident nešetril slovami chvály na hollywoodskeho herca. "Sean Penn preukázal odvahu, ktorá mnohým iným, najmä západným politikom, chýba," uviedol Volodymyr Zelenskyj vo svojom vyhlásení na Facebooku. "Režisér prišiel špeciálne do Kyjeva, aby zaznamenal všetky udalosti, ktoré sa dejú na Ukrajine a povedal svetu pravdu o ruskej invázii do našej krajiny," dodal na záver vyhlásenia. Je vidieť, že veľmi oceňuje angažovanosť Penna v prospech jeho krajiny. Je zaujímavé, že umelcov otec údajne pochádza z rodiny židovských emigrantov, ktorí prišli do Ameriky z ruskej oblasti. Možno o to bližšia je pre neho téma bojov medzi týmito dvomi blízkymi národmi.  

Sean Penn nakrúcal na Ukrajine dokumentárny film, stretol sa aj so svojím ukrajinským hereckým kolegom a dnes prezidentom Ukrajiny, Volodymyrom Zelenskym:

V rozhovore pre CNN Penn opakovane vyjadril uznanie Ukrajincom za ich odvahu. Hovoril o hrôzach, ktoré zažil na ceste k poľským hraniciam. Videl a zdokumentoval tisíce rodín, ktoré utekali, aby si zachránili život. Muži sa lúčili so svojimi rodinami, pretože zostali brániť svoju krajinu. Zúfalé matky si dokázali zbaliť len to najnutnejšie. "Nevidel som žiadne kufre. Akoby verili, že sa čoskoro vrátia," spomínal na srdcervúce momenty.  Vyzval preto USA, aby sa viac pre Ukrajinu angažovali. "Neviem, či bezletové zóny vyvolajú jadrovú vojnu, ale viem, že musíme investovať všetko, čo máme, aby sme podporili ukrajinský ľud a prezidenta Zelenského, inak nám nezostanú žiadne spomienky na to, čím Amerika dúfala, že bude," odkázal americkému prezidentovi Bidenovi.

​Zelensky sa svetu a najmä občanom Ukrajiny prihovára v náročných časoch aj prostredníctvom Instagramu:

Súvisiace články

Najčítanejšie