Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Michal David sa stráca pred očami! Sú na mieste obavy o jeho zdravie?!
Zdielať na

Michal David sa stráca pred očami! Sú na mieste obavy o jeho zdravie?!

Archívna reportáž

Český hitmaker, autor množstva diskotékových odrhovačiek, ktoré letia už dekády. Nikdy pritom nebol klasickým krásavcom, plešina a pupok prosto k Michalovi Davidovi (61) vždy patrili. O to viac prekvapil, keď mu bruško začalo v poslednej dobe miznúť. Strata váhy je už badateľná až tak, že niektorí fanúšikovai začali mať obavy o muzikantove zdravie.

​Nie je treba sa obávať, český hudobník Michal David sa len zaradil medzi známe osobnosti, ktoré sa dali na chudnutie. Niežeby to neskúšal aj v minulosti. Na schudnutie volil viaceré metódy, od drastickej diéty až po známu krabičkovú. Vždy si uvedomoval, že ako spevák na pódiu nevyzerá s jeho nadbytočnými kilami práve najlepšie. Okrem toho zhodené kilá prispievajú aj k zlepšeniu zdravia. Michal ale miluje dobré jedlo, rád si pochutnáva na rôznych špecialitách aj so svojou manželkou Marcelou, bývalou známou tenistkou. Obaja milujú thajskú, taliansku a čínsku kuchyňu, ale občas si doprajú aj tradičný steak zo sviečkovej.

Dobrého jedla sa David nevzdáva ani pri poslednej diéte, vďaka ktorej doteraz schudol až 15 kilogramov. Musí pri nej ale sledovať kalórie, zmenšiť porcie a nezabúdať na pravidelnosť. "Trik je v tom, že som konečne začal jesť! Pravidelne, častejšie a menšie porcie. Telo si na to zvyklo a nemá deficit, neukladá si zásoby," prezradil pre idnes.cz. Občas si ale dopraje aj alkohol. "Je fakt, že som pivo a tvrdý alkohol obmedzil, ale občas si dám víno a šampus. V mobile som si nastavil kalorické tabuľky a podľa nich vediem svoj jedálniček. Mám radosť, pretože oblečiem aj veci, ktoré som na seba desať rokov nenatiahol," pochvaľuje si hudobník metódu chudnutia s pomocou kalorických tabuliek.

Michal David zažil počas 40 rokov trvajúcej kariéry skutočne všeličo:

​Predchádzajúce spôsoby chudnutia sa mu veľmi neosvedčili. "Diét som vyskúšal veľa, napríklad krabičkovú, ale to bola skôr trauma. Vôbec mi to nechutilo. Schudol som vtedy síce desať kíl, ale potom som začal jesť normálne a pribral som tých kíl pätnásť! Teraz je to iné. V poslednej dobe som za päť mesiacov schudol pätnásť kíl a držím sa," tvrdí spokojný David. Pridala sa k nemu aj jeho manželka, navzájom sa tak strážia aj podporujú. Ona ale nedosiahla tak rýchlo rovnaké výsledky ako manžel. "Je pravda, že ženám to ide trochu pomalšie," hovorí Michal, ktorý žije so svojou manželkou spokojne už tridsaťsedem rokov.

Michal David sa už nevie dočkať koncertovania:

Okrem pohodlného veľkého domu s rozsiahlou záhradou v Prahe, vlastnia aj prázdninový dom na Tenerife, kde sa zväčša zdržiaval spolu s manželkou v posledných rokoch, počas pandémie a lockdownov. Užívali si tam pekné počasie a vyhli sa aj nákaze covidu. Koncertovať David aj tak nemohol a venovať sa komponovaniu a nahrávaniu mohol aj tam. Teraz sa pripravuje na koncertnú šnúru, a preto musí byť v Prahe. Turné štartuje už 1. apríla a 28. apríla si odskočí koncertovať aj na Slovensko do Starej Ľubovne.

Súvisiace články

Najčítanejšie