Polojasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Toto smiešne auto sa predáva v bazároch aj za tisícku, hviezdny herec zaň dostal 75 tisíc!
Zdielať na

Toto smiešne auto sa predáva v bazároch aj za tisícku, hviezdny herec zaň dostal 75 tisíc!

Archívna reportáž

Nikto by iste netipoval, že slávny hollywoodsky herec Tom Hanks (65) má vo svojom autoparku aj poľský Fiat 126 p, nazývaný na základe jeho malej veľkosti Maluch. On sám si ho však nekúpil, v USA sa ani nikdy nepredával, ale dostal ho do daru k narodeninám od svojej poľskej obdivovateľky z Bialsko-Bialy, Moniky Jaskólskej.

Treba uznať, že je to skutočne originálny darček.  "Zorganizovala sponzorov, peniaze a dala pánovi Hanksovi jeden Fiat zrekonštruovať," prezradil jej priateľ. Rozhodla sa tak po zverejnení jeho fotky ešte v roku 2016 na Instagrame, kde sa Tom naklonil k tomuto pri chodníku zaparkovanémi Fiatu pri jeho návšteve Budapešti. Pripísal k nej vtipne: "Som tak nadšený zo svojho nového auta".

Počet aut v hercovom autoparku dosiahol slušné číslo, keď sa ho pred časom rozhodol znížiť. Začal postupne niektoré z nich rozpredávať a zisk z predaja venoval inštitúciám, ktoré sa starajú o vojnových veteránov. Medzi predanými autami sa ocitol nedávno aj darovaný Fiat vyrobený v roku 1974, zvaný Maluch. Predal sa za neuveriteľných 83 500 dolárov.  

Pozrite si vo videu dole niektoré autá zo zbierky Toma Hanksa, medzi nimi aj spomínaný poľský Fiat alias Maluch:

Pre porovnanie za desaťmetrový obytný Airstream z roku 1992 dostal vlani 235 tisíc dolárov, píše portál The Californian. Zanechal tam ale aj všetok nábytok a v kuchynskej linke dokonca aj riad. Herec tam strávil veľa času, keď nakrúcal svoje najlepšie filmy. Nezabudol novému majiteľovi na pamiatku podpísať jeden z ventilátorov.

Fotky s netypickými autami patria už Tomovmu folklóru, v Budapešti ho očarila táto malá Fiatka:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tom Hanks (@tomhanks)

Z hercovej zbierky áut bolo vlani predaných viac áut. Okrem Airstreamu predal Hanks ďalšie štyri. Za Toyotu FJ 40 Land Cruiser z roku 1980 dostal 120 tisíc dolárov, za Ford F-450 Super Duty z roku 2011 dostal 85 tisíc dolárov a za elektromobil Tesla Model S P85D z roku 2015 mu bol kupujúci ochotný dať 65 tisíc dolárov. "Budú mi chýbať, ale už trochu tuším, ako ich nahradiť," zveril sa Hanks svojim sledovateľom na Instagrame. Neprezradil však, čo presne má v pláne, čím iba podráždil ich zvedavosť. Herec iste dobre vie ako potešiť seba, ale pritom nezabúda ani na druhých, čo mu rozhodne slúži ku cti.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie