Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kramárovi už praskli nervy! Za názor na konflikt na Ukrajine naložil Maigovi, hoci boli kamaráti!
Zdielať na

Kramárovi už praskli nervy! Za názor na konflikt na Ukrajine naložil Maigovi, hoci boli kamaráti!

Archívna reportáž

Vojenský konflikt na Ukrajine, podobne ako očkovanie proti covidu, vyvoláva nezhody aj medzi rodinami a známymi. Každý má svoj názor a uhol pohľadu na niečo, čomu sa dá len veľmi ťažko rozumieť. Vojna je vždy tou najhoršou možnosťou ako niečo riešiť, na tom sa ale azda zhodujú všetci. Aj Ibrahim Maiga, ktorý bol veľmi kontroverznou postavičkou v prípade covidu, je síce proti vojne, no opäť má názor, ktorý rozhodne nie je väčšinový. Jeho rodná krajina, africké Mali, má vraj dobré skúsenosti s pomocou zo strany Ruska, a tak sa aj Ibi teraz stavia na Putinovu stranu.

​To sa ale v žiadnom prípade nepozdáva hercovi Marošovi Kramárovi, ktorého rodina z maminej strany pochádza z Ukrajiny, a aj preto s nimi, pochopiteľne, veľmi súcití. Obaja ešte donedávna medzi sebou spory nemali, viazalo ich kamarátstvo z filmovačiek ešte z čias mladosti. No posledné roky je herec Ibrahim Maiga známy svojimi konšpiračnými teóriami. Nie každý s jeho názormi súhlasí, a tak s ním na sociálnej sieti komunikujú už zväčša len sledovatelia s názormi podobnými s tými jeho.

O ďalšieho sledovateľa, a snáď aj kamarátstvo, najnovšie prišiel Maiga v osobe Maroša Kramára. Stalo sa tak po zverejnení jeho dlhého statusu na Facebooku k téme obsadenia Ukrajiny. "Rusko má jediný cieľ, zničiť komplet vojenský arzenál na Ukrajine, zabrániť jej vstupu do NATO, zastaviť ukrajinský fašizmus v Donbase proti rusky hovoriacim občanom a zmeniť politické vedenie na Ukrajine. Bodka," zhrnul na konci svoj názor, tak ako ho prezentuje putinovský ružim, v jednej vete.

Ibi a Maroš boli roky kamaráti:

​To už ale bolo na Kramára priveľa. "Ibi, vieš, že ťa mám rád, ale asi ťa budem musieť zablokovať. Už dlhšiu dobu sledujem tvoje názory a mám strach z poloprávd, ktoré tu podsúvaš. Asi tu môj komentár dlho nevydrží, pretože ako vidím, máš tu len tých, ktorí s tebou súhlasia. Tak sa maj a prajem tebe aj tvojej rodine veľa šťastia," vyjadril sa k jeho statusom známy herec. Už je jasné, že Ibi to nielenže nevymazal, ale ešte aj samostatne prezdieľal so svojím dodatkom.

"Ďakujem ti Maroš, každý máme svoj názor, chcel by som, aby si vedel, koľko ľudí zabila Aliancia, Francúzsko, EÚ a USA v Mali a vďaka Putinovi sa to zastavilo. Tu v Mali nedávno vystrieľali a spálili linkový autobus so ženami, mužmi a s deťmi pre nič za nič. Všetci mŕtvi a my sme zistili, že takú zver zbrojí a platí západná koalícia a mierové sily. Takže si ma pokojne zablokuj, raz mi určite dáš za pravdu. Vyzerá, že si na strane zla. Čo ma veľmi mrzí," odpísal mu o svojej pravde presvedčený čierna bača Maiga. Niet pochýb, že osobná skúsenosť je vždy rozhodujúci faktor, no asi ani Ibi by nemal zabúdať, že čo sa stalo v jeho krajine, nemusí platiť univerzálne. Hoci mu fanúšikovia prejavili obrovskú podporu, našlo sa zopár takých, ktorí sa pokúsili faktami jeho názor poopraviť. Nuž ale, ako je známe, to je obvykle pri týchto témach priam nemožné. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie