Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Gottová netají obrovské sklamanie, musí zmeniť plány! No nemá na to...
Zdielať na

Gottová netají obrovské sklamanie, musí zmeniť plány! No nemá na to...

Archívna reportáž

Túlavé topánky má po celý svoj život najstaršia dcéra Karla Gotta (†80), Dominika Gottová. Vzorom bol pre ňu jej slávny otec, ktorý sa málokedy zohrial doma trochu dlhšie. Neustále kdesi koncertoval, pričom viedol bohémsky spôsob života, čo si Dominika tiež veľmi rýchlo osvojila. Na rozdiel od svojho otca ale nemala na spev žiaden talent, a tak si musela začať zarábať celkom obyčajnou prácou. Páčil sa jej nočný život, a preto jej neprekážala ani práca barmanky, či čašníčky. Spomínal na to aj jej zosnulý otec vo svojej životopisnej knihe Moja cesta za šťastím.

​Ako starostlivý otecko sa pre ňu snažil vybaviť nejakú solídnejšiu prácu v agentúre GoJa. "Do kancelárie musela chodiť tuším na ôsmu hodinu, čo nebolo nič pre ňu. Vydržala tam asi tri štvrte roku a radšej sa opäť vrátila ku svojej obľúbenej nočnej práci barmanky alebo servírky. Časem jej ale pozornosť ľudí a nálepka Gottová začali vadiť. Trápilo ju, že v reštauráciach či baroch ju ľudia spoznávajú a pýtajú sa, prečo nerobí lepšiu prácu, keď je dcéra Karla Gotta. Začala si pohrávať s myšlienkou, že už v našej zemi žiť nechce. Ako som rýchlo pochopil, bol v tom opäť muž (hudobník Timo Tolkki – pozn. red.) a nemalo zmysel jej plány ani známosť rozhovárať. V dvadsiatich siedmich rokoch sa Dominika rozhodla, že sa vydá za svojim šťastím. A to sa malo nachádzať niekde ďaleko od Česka a Čechov, dosť ďaleko odo mňa," prezradil v knihe Gott o svojom trápení s ňou, píše portál Ahaonline.cz.

Ale ani v Helsinkách Dominika nenachádzala nejakú stabilnú solídnu prácu. Manžel po opustení kapely nemal veľa peňazí nazvyš, a tak musela pracovať zväčša aj tam ako barmanka či čašníčka. No časom si urobila v Helsinkách kurz kozmetičky, čo sa jej zdala byť ideálna práca.

Dominika už v živote vyskúšala všetko, aktuálne aj "umenie":

Po nezhodách s psychicky labilným manželom odišla do Prahy, kde tiež jeden čas pracovala v kozmetickom salóne. Na svoj vlastný nemala zrejme peniaze a ani otec sa asi veľmi nemal k tomu, aby jej v tomto smere pomohol. Po viacerých rokoch sa ale opäť k myšlienke o vlastnom kozmetickom salóne Dominika vrátila. Nepochybne je za tým aj obrovské sklamanie v nádejách na prácu na veľvyslanectve Česka v Helsinkách, kde im chcela pomáhať s kultúrou. Exminister Vojtěch a súčasný veľvyslanec ju ale celkom jednoznačne odbil. 

​Sen o kozmetickom salóne ale stále žije. "Šoubiznis ma neláka, to je neistá brandža. Raz ste hore, raz dolu. Ja potrebujem k životu istotu. Že mi každý mesiac príde na účet určitá čiastka. Ale mojím snom je mať raz svoj vlastný kozmetický salón, to je odbor, ktorému by som sa raz rada venovala naplno. Na to je ale potrebné mať veľa peňazí, ktoré nemám, takže to rozhodne nebude hneď," zverila sa otvorene so svojimi plánmi Dominika. Zatiaľ bude rada, ak sa jej podarí získať nejaké miesto v bezpečnostnej službe, kde koncom roka urobila skúšky. "Stále čakám a do toho sa snažím hľadať aj ďalej," priznala Dominika. No faktom je, že za to zrejme extra štedrý plat nebude, ešte aby si dokázala Gottová nebodaj aj čosi z neho ušetriť, a tak sen o kozmetickom salóne asi ostane len snom. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie