Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Depardieu prekvapil! Putinov priateľ a držiteľ ruského pasu to povedal JASNE!
Zdielať na

Depardieu prekvapil! Putinov priateľ a držiteľ ruského pasu to povedal JASNE!

Archívna reportáž

Celý svet sa zhrozene pozerá na vojenský konflikt medzi dvomi slovanskými národmi. Niektorí si dali na profilovky vlajočky v ukrajinských farbách, iní zdieľajú informácie, ďalší pomáhajú zbierkami, ale mnohí sa vybrali aj osobne pomáhať na hranice či poskytujú ubytovanie pred vojnou utekajúcim Ukrajincom. Od umelcov sa očakáva verejné odsúdenie konfliktu, predovšetkým od tých, ktorí sú nejakým spôsobom s Ruskom spojení.

​Medzi kritikov vojny na Ukrajine sa zaradil aj Putinov veľký priateľ, herec Gérard Depardieu (73). "Rusko a Ukrajina boli vždy bratské krajiny. Som proti tejto bratovražednej vojne. Ja hovorím: 'Zastavte vojnu a vyjednávajte,'" odkázal rozumne herec, ktorý sa už nedokáže pozerať na takmer týždeň trvajúcu vojenskú agresiu. Rusi sa snažia dobyť dve najväčšie mestá Ukrajiny, ale napriek vojenskej presile to nejde tak rýchlo, ako zrejme predpokladali. Zatiaľ prebehlo jedno rokovanie medzi znepriatelenými krajinami, ale neviedlo k ničomu. 

Pritom pred pár rokmi sa Depardieu tešil z toho, že mu Putin udelil ruské občianstvo. Bolo to v roku 2013 a na fotke, ktorá sa objavila v médiách, sa s prezidentom objímal. Herec mal výhrady voči rozhodnutiu bývalého francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda uvaliť 75-percentnú daň na najlepšie zarábajúce osoby. "Myslím si, že je normálne platiť, ale nie hlupákom, ktorí si myslia, že robia dobro," vysvetľoval v roku 2014 pre týždenník Le Point. Putina vtedy prirovnal dokonca k pápežovi Jánovi Pavlovi II. Aj na svoju novú vlasť a jej demokraciu spieval ódy, čo nebolo všetkým celkom po chuti.

Takto sa takmer pred 10 rokmi zvítali herec Gerard Depardieu a prezident Putin po tom, čo hercovi udelil ruské občianstvo: 

Ale aj pre tohto excentrického herca so svojráznymi názormi je vojna na území Ukrajiny, ktorá sa vedie z Ruska, prisilná káva. Ktovie, či sa nakoniec nerozhodne vrátiť ruský pas. Treba veriť, že obe znepriatelené strany nájdu rozumné riešenie z krízy v prospech seba, aj celého sveta. Jedno sa ale v tomto vojenskom spore docielilo už teraz. Ľudia na celom svete si jasne uvedomili, že vojnu nechcú. 

Gerard sa vyslovil za mier a ukončenie vojny na Ukrajine aj prostredníctvom sociálnej siete Instagram:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa DEPARDIEU Gérard (@gerarddepardieu)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie