Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Krainová tvrdí, že kto nesúhlasí s jej radami na chudnutie je len zúfalec! A schudla ďalších 5 kíl!
Zdielať na

Krainová tvrdí, že kto nesúhlasí s jej radami na chudnutie je len zúfalec! A schudla ďalších 5 kíl!

Archívna reportáž

Medzi celebritami je už roky v móde absolvovať ajurvédsku očistnú kúru v Indii, či na Srí Lanke, kde je takýchto ajurvédskych centier najviac. Už nejaký čas sa tam chystala aj modelka Simona Krainová, až sa jej to tento rok konečne aj podarilo. Ajúrvédsku očistnú kúru absolvovala aj so svojím manželom a nemôže si to vynachváliť. Podaktorých jej sledovateľov ale rôzne rady a zážitky odtiaľ začali priam rozčuľovať. Ona je ale presvedčená o ich účinnosti.

​Ajurvédska očistná kúra pre telo a dušu musela na Krainovú veľmi zapôsobiť, lebo odkedy prišla zo Srí Lanky, stále píše o svojich skúsenostiach a zážitkoch. "Princíp je vyčistiť črevá, pretože črevo je druhý mozog," zdôrazňuje všetkým Simona, na čom stavia toto tradičné indické lekárstvo. Niekoľkotýždňový pobyt v ajurvédskom centre zrejme nielen naplnil, ale možno aj predčil jej očakávania. "Prešli sme lekárskou prehliadkou, ktorá trvala asi hodinu. Pýtajú sa vás na choroby z detstva, či máte psychické problémy. Zmerajú vám tlak, z jazyka dokážu vyčítať vaše zdravotné problémy, pozrú sa vám na nechty, na vlasy," vysvetľovala Krainová postup hneď skraja pobytu pre Super.cz.

Po zistení všetkých ajurvédskych kritérií, zostavia každému jedálniček na mieru. Je samozrejmosťou, že sa obmedzuje, alebo celkom vyradí mäso. "Manžel nie je vegetarián ani vegán, ale chce sa zbaviť svojej závislosti na jedení mäsa, takže jemu to vyhovovalo, ale ja bez mäsa úplne nedokážem fungovať. Manžel počas pobytu schudol asi 13 kíl, ja asi 4,5 až 5 kíl," pochválila sa modelka, ktorá si na štíhlu líniu veľmi potrpí. Vraj ale o redukciu hmotnosti nežiadala, čomu sa aj ľahko verí, lebo Simona začína byť skutočne pomaly kosť a koža.

Je až neuveriteľné, v akej dokonalej forme je Simona aj krátko pred päťdesiatkou:

​Novopečená odborníčka na ajurvédu každému radí pravidelne piť teplú vodu na zníženie hmotnosti. Vraj sa tým urýchli metabolizmus. S tým, a aj s inými radami Krainovej, zásadne nesúhlasí Lukáš Roubík, ktorý vyštudoval odbor výživa ľudí na Lekárskej fakulte v Brne a biomedicínske inžinierstvo na ČVUT v Prahe a má aj pätnásťročnú prax v Inštitúte modernej výživy. "Lepšie trávenie neznamená rýchlejší metabolizmus, pretože paní Krainová doslova tvrdí, že teplá voda skvelo napomáhá tráveniu a teda urýchleniu metabolizmu. Rýchlosť trávenia a rýchlosť nášho metabolizmu sú ale dve odlišné veci," upozorňuje odborník na faktické rozdiely.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa simonakrainova (@simonakrainova)

Ďalší odborník Jaromír Šrámek zas upozornil na na prípady otravy, ktoré spôsobili ajurvédske prípravky. Našli v nich údajne olovo, ortuť aj arzén. "Oživovať ajurvédu v tejto dobe je ako snažiť sa zastaviť krvácanie pijavicami," cituje oxfordského profesora Richarda Dawkinsa. Na to ale zjavne Simona nedbá a reaguje zostra. "Ako môže niekto, kto sa vydáva za odborníka v odbore výživa, dehonestovať 5000 rokov starú medicínu takto arogantným spôsobom?? Trochu pokory by to chcelo, najmä v dobe, keď ste vy, odborníci, schopní jeden rok nejakú potravinu odporúčať ako dôležitú pre život a druhý už ako zdraviu škodlivú," zaťala Simona a nedá sa s ňou do istej miery nesúhlasiť. Ideálne je zrejme vyskúšať si na sebe, čo komu najlepšie sadne, ale nebrániť sa ani tradičným postupom.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie