Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Mal dostať milióny, nechce ani korunu! Dedičstva po nezabudnuteľnej Popoluške Libuške sa Abrhám VZDAL
Zdielať na

Mal dostať milióny, nechce ani korunu! Dedičstva po nezabudnuteľnej Popoluške Libuške sa Abrhám VZDAL

Archívna reportáž

Zmysel života po úmrtí jeho milovanej manželky Libušky Šafránkovej († 68) už veľmi nenachádza skvelý herec Josef Abrhám (82). On sám na tom nie je zdravotne veľmi dobre a musí sa pohybovať na invalidnom vozíčku. Ešte minulý rok mu pomáhala Libuška, ale sama už bola veľmi slabá, keďže sa trápila s rakovinou, ktorej nakoniec aj podľahla. Počas pandémie obaja manželia z domu ani nevychádzali. Varila im Libuškina sestra, ktorá býva s rodinou neďaleko ich domu, za čo jej boli veľmi vďační.

​Po Libuškinom skone si otca zobral k sebe jeho jediný syn Josef Abrhám mladší (44), ktorý je režisér, scenárista aj producent. S jeho druhou manželkou, Slovenkou Ľudmilou, má malú dcérku a syna, ktorí vedia iste deduškovi vyvolať úsmev na tvári. Z prvého manželstva má zas dvoch šikovných synov. Abrhám býva s rodinou za Prahou v Liběchove. Iste je vdovec synovi vďačný za jeho opateru a aj preto sa rozhodol, že sa svojho dedičského podielu po manželke vzdá v jeho prospech. On sám už nič nepotrebuje, okrem stravy a základných životných potrieb. Ale to najdôležitejšie je nepochybne láska rodiny.

Vlani na jeseň sa ukončilo dedičské konanie po zosnulej Libuške Šafránkovej. Na vdovca pripadla čiastka 6 182 219 korún, čo je polovica z celkového majetku 12 364 438 Kč, ktorú podľa denníku Ahaonline určil notár. Tak ohodnotil majetok zosnulej herečky. Patrí do neho aj vila v pražských Záběhliciach, ktorej skutočná hodnota je oveľa vyššia, ale odhadovaná a trhová cena sa líšia. Šafránková vlastnila aj dom v juhomoravských Šlapaniciach, kde v roku 2013 spolu so synom nakrútila dojímavý dokument pre seriál Neobyčajné životy. Okrem toho patrila do jej vlastníctva aj štvrtinu pozemku v obci Lomnica pri Tišnove neďaleko Brna a červená Fabia.

Libuše a Josef boli zohraný pár nielen v súkromí, ale aj na pľaci. Pozrite si krátky skeč s názvom Dokonalý muž, dokonalá žena: 

O hotovosti sa nehovorilo, majetok po zosnulej herečke je určený z odhadovanej ceny hmotných statkov. Je teraz už len na synovi Josefovi, ako s dedičstvom nadelí. Do pražskej vily by sa mohol s rodinou po rekonštrukcii prípadne nasťahovať, alebo ju predať. Iste by mu to vynieslo nemalý balík peňazí. Zatiaľ sa verejne k dedičstvu pochopiteľne nevyjadruje. V dedičskom konaní zastupoval otca, ktorý ho tým poveril vzhľadom na jeho zlý zdravotný stav. Na svoje plecia si zobral aj organizáciu maminho pohrebu. Otca chcel od toho všetkého čo najviac ušetriť.     

Libuše a Josef boli nerozluční pár, po smrti svojej životnej lásky sa herec uzavrel do seba a bezpečia rodiny: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tomáš Beran (@beranimages)

Súvisiace články

Najčítanejšie