Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dejdarove peklo v rodine! Švagor dostal DOŽIVOTIE, uškodil aj Martinovi!
Zdielať na

Dejdarove peklo v rodine! Švagor dostal DOŽIVOTIE, uškodil aj Martinovi!

Archívna reportáž

Jeden z najpopulárnejších českých hercov za ostatné dekády, sympatický Martin Dejdar (56), mal rozhodne na výber z mnohých žien, ktoré ho obletovali. Vybral si krásnu Danielu, ale to vtedy ešte netušil, aký biľag s ňou prišiel do rodiny v podobe jej brata, Michaela Švába (53). Je až neuveriteľné, že tieto dve rozdielne bytosti sú súrodenci.

​V roku 1994, keď s Danielou uzavrel Dejdar manželstvo, ženil sa súbežne aj jej brat Michael s jeho americkou priateľkou, vzťahy v rodine boli výborné, píše portál Extra.cz. Presvedčil už ako člen rodiny herca, aby šli spolu pod hlavičkou jeho firmy do produkovania filmu Panství. Film napriek hviezdnemu obsadeniu ale u divákov neuspel a spoločnosť skončila s obrovskými dlhmi. Tie splácal Dejdar potom dlhých trinásť rokov.

Michael Šváb začiatkom deväťdesiatych rokov sníval o dobytí Ameriky s predstavou, že tam bude nakrúcať veľkolepé filmy. Namiesto toho tvrdo pracoval na Aljaške v továrni. Vrátil sa preto späť do Česka a v sestrinom partnerovi videl skvelú príležitosť na presadenie sa v českom filme. Po fiasku s Panstvom si vybral seriálovú adaptáciu Les Misérables, počas ktorej producentom sľúbil, že pre seriál získa Johna Malkovicha. Pôsobil dôveryhodne, a tak mu poskytli 11 miliónov českých korún, ktoré spreneveril. Odsedel si od roku 2001 zato šesť a pol roka vo väzení a následne ďalších päť rokov za pokus o vydieranie podnikateľa.

Dejdar pristupuje k úspechu s pokorou:

​Žiadnu ďalšiu šancu pri filme už, pochopiteľne, nedostal, a tak sa rozhodol pre temnú stranu. Vybral si vhodných kumpánov a začali spolu unášať a vydierať bohatých podnikateľov. Neštítili sa ani vraždiť. Päť mužov vrátane Michaela Švába vylákalo podnikateľa Petra Vlacha (†72) do Francúzska pod zámienkou predaja luxusných víl. Tam mu páchatelia zobrali kreditné karty a na druhý deň ho zavraždili. Telo bolo prevezené do Talianska, kde ho neskôr objavili. Podľa kriminalistov sa skupina zamerala aj na ďalšie obete v Česku. Jednu z obetí vylákali do Dubaja a odpratali na púšti v Emirátoch. Telo sa nenašlo doteraz. Šváb, aby mal alibi, ale pred jeho likvidáciou odletel späť do Prahy.

Dejdar patrí stále medzi najobsadzovanejších českých hercov:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Dejdar (@martin.dejdar)

Šváb mal naivnú predstavu, že si za takto získané peniaze kúpi jachtu a bude na nej pašovať kokaín z Karibiku do Austrálie. Za jeho zločiny ho ale neminul trest doživotia. Pre Martina Dejdara však nastalo peklo. "Je typické, že nejaká banda zločincov niečo vyvedie, ale články píšu o mne! S aktivitami pána Švába som nemal, nemám a nechcem mať nič spoločné ani ja, ani moja rodina," napísal Dejdar ešte v roku 2013 z Floridy, kam sa rozhodol odísť pred nechcenou "popularitou" pre švagrove zločiny aj spolu s rodinou na dlhé štyri roky. "Ak niekto spáchal závažný trestný čin, nech je spravodlivo potrestaný, nech je to ktokoľvek," stotožnil sa s rozsudkom pre nepodareného švagra. Rozhodne sa nedá pochybovať o úprimnosti jeho slov, Michael Šváb mu spôsobil v živote mnoho zlého a doživotné uväznenie bolo pre Dejdarovu rodinu do značnej miery oslobodením.

Súvisiace články

Najčítanejšie