Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Angelina podrazila Brada, TOTO jej neodpustí len tak, idú na súd!
Zdielať na

Angelina podrazila Brada, TOTO jej neodpustí len tak, idú na súd!

Archívna reportáž

Bývalá manželka Brada Pitta (58), hollywoodska diva Angelina Jolie (46), nezaprie svoju ťažkú povahu. Na vlastnej koži to pociťuje Brad už zopár rokov, odkedy medzi nimi vznikli nezhody, ktoré vyústili až do ich rozvodu. Nielenže mu Angelina nedopraje kontakt s vlastnými deťmi, ale chce mu pokaziť aj radosť z jeho veľkej vášne, z pestovania viniča a výroby kvalitného vína.

​Zdá sa, že Angeline sa to aj podarilo a Brad zúri. Krásnu usadlosť Chateau Miraval vo francúzskom Provensálsku s rozsiahlymi vinicami kúpili spolu v roku 2008 a o šesť rokov neskôr sa tam zosobášili. Aj keď dovtedy nemal Brad s viničom a vinárčením žiadne skúsenosti, veľmi rýchlo sa tomu priučil a spolu so špičkovým vinárom Marcom Perrinom vytvorili výnimočné ružové víno Côtes de Provence Rosé Miraval, ktorého hneď prvý ročník 2013 zaradil Wine Spectator medzi 100 najlepších vín sveta. 

Pitt svoju tvár vložil aj do reklamy, čím jeho popularita vzrástla natoľko, že sa dokáže vypredať na burze za pár hodín. Vinárstvo sa stalo Pittovou vášňou. Nahnevaná Jolie si zjavne nenechala ujsť možnosť, aby mu radosť prekazila. Rozhodla sa predať svoj podiel, aby mu všetko riadne skomplikovala. Pitt tvrdí, že sa so svojou bývalou manželkou dohodli, že svoje podiely nikdy nepredajú bez súhlasu toho druhého.

Už 6 rokov si nevedia prísť na meno:

​Jolie však napriek tomu predala svoj podiel luxemburskému výrobcovi liehovín, ktorého kontroluje ruský podnikateľ Yuri Shefler a Pitt ju za to zažaloval. V právnych dokumentoch, které získalo k nahliadnutiu TMZ a vo štvrtok boli predložené na súd v Los Angeles, sa uvádza, že herec pomáhal zabezpečiť ziskovosť viníc, ktoré boli zdrojom kvalitného hrozna na spracovanie na víno. Stal sa spolu s tímom jedným z najuznávanejších výrobcov ružového vína na svete a bol na to patrične hrdý. Hodnota usadlosti a podniku, ktoré kúpili exmanželia za 25 miliónov eur, utešene narastala.

​Pittovi právnici požiadali o súdny proces pred porotou. "Svoj podiel predala s vedomím a zámerom, že Shefler a jeho spriaznené osoby sa budú snažiť kontrolovať podnik, ktorému sa Pitt venoval, a podkopať Pittovu investíciu do Miravalu," stojí v žalobe proti Jolie. Právnici tiež upozornili, že tento krok mal za cieľ spôsobiť škodu Pittovi, ktorý "vložil do podnikania s vínom peniaze aj kapitál vlastnej práce". Jolie písomne informovala Pitta o svojom rozhodnutí predať svoj podiel v januári 2021 emotívnymi slovami, že dospela k "bolestnému rozhodnutiu s ťažkým srdcom". V septembri Pitt po dohode s ňou súhlasil, no pod podmienkou, že kupca musí schváliť. V októbri ale zistil, že Jolie podmienku nerešpektovala, čo mu znemožnilo efektívne riadiť jeho vinárstvo. Chce transakciu zvrátiť a žiada aj o náhradu škody. Jolie sa k tomu zatiaľ nevyjadrila.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie