Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rakovina zabila len 34-ročnú českú herečku! Ešte v decembri skúšala v divadle, koniec prišiel prirýchlo
Zdielať na

Rakovina zabila len 34-ročnú českú herečku! Ešte v decembri skúšala v divadle, koniec prišiel prirýchlo

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Veľmi smutná správa otriasla českou muzikálovou scénou. Vo veku len 34 rokov zomrela česká muzikálová herečka Petra Březina Vašková. Jej náhly skon oznámilo pražské Divadlo Broadway, kde hrala v úspešných muzikáloch ako Mydlový princ, Trhák alebo Kvietok mandragory.

Petra Březina Vašková podľahla rakovine kože. Táto forma rakoviny, ktorá sa pritom považuje za tú z ľahších, bola v jej prípade obzvlášť agresívna a koniec prišiel nečakane rýchlo. Zrejme aj samotná Petra v sebe živila nádej na dorbý koniec, ešte v decembri totiž v plnom nasadení skúšala v divadle obľúbený muzikál.

Ako sa javí zo slov Petriných kolegýň, o chorobe otvorene nehovorila. "Ešte v decembri sme spolu skúšali, mali sme oprašovačku Snehovej kráľovnej, kde sme spolu hrali. Síce naznačovala, že je chorá, ale nebolo to na nej vôbec poznať. Na javisku šla na sto percent. Som z toho v šoku," zverila sa pre Super.cz Petrina kolegyňa Elis Ochmanová.

Vypočujte si krásny Petrin hlas v slávnej pesničke:

"Peťa, čo mi to robíš? Odišla jedna z mojich najtalentovanejších študentietk. Mala len 34 rokov. Maj sa tam pekne," napísala na Facebook muzikálová herečka a pedagogička Renáta Podlipská. "Dnes nás zastihla smutná správa, že naša úžasná a vždy pozitívne naladená kolegyňa Petra Březina Vašková si svoje muzikálové úlohy zahrá na divadelných doskách v oblakoch," napísala Petrina domovská scéna, Divadlo Broadway, ešte v piatok večer na Instagram.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa divadlo_broadway (@divadlo_broadway)

Okrem Divadla Broadway bola Petra aj členkou divadla Projekt 2, úlohy dostávala aj v Hudobnom divadle Karlín či v známej Hybernii. Bola aj speváčkou kapely Leamon. Len prednedávnom sa vydala a mala život pred sebou, jej skon zarmútil a šokoval skutočne všetkých. Dá sa predpokladať, že k zhoršeniu stavu došlo po Vianociach, keď dala aj posledný príspevok na Instagram, už ten mal smutnú atmosféru.

Posledný príspevok Petry zverejnila na Štedrý večer, ani trochu ale nemal vianočnú atmosféru:

Súvisiace články

Najčítanejšie