Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bradovi praskli nervy, Angelina ho chce obrať o jeho srdcovku! Natvrdo povedal, že je pomstychtivá!
Zdielať na

Bradovi praskli nervy, Angelina ho chce obrať o jeho srdcovku! Natvrdo povedal, že je pomstychtivá!

Archívna reportáž

Z dvojice vášnivo zamilovaných partnerov sa časom stali najväčší nepriatelia. Aj takto by sa dal v krátkosti charakterizovať vzťah Angeliny Jolie (46) a Brada Pitta (57). Päť rokov boli aj manželia. Svadbu mali v roku 2014 na ich vlastnom zámku Château Miraval vo Francúzsku, ktoré Angelina miluje, po mame má totiž aj francúzske korene. Zamiloval si to tam aj Brad, zapáčilo sa mu najmä vinárstvo, ktorým sa začal zaoberať. Teraz vedú o zámoček nepekný súdny spor. V najnovšej súdnej žalobe ju Pitt obviňuje z pomstychtivosti.

Angelina Jolie vie veľmi dobre, že panstvo so zámkom Château Miraval v srdci Provence vo Francúzsku je srdcovou záležitosťou Brada Pitta. Stalo sa tak najmä vďak jeho rozsiahlym viniciam, na ktorých dozrieva hrozno, z ktorého sa vyrába jedno z najlepších ružových vín na svete. Aj keď kedysi nebol odborníkom na vinárstvo, postupne sa mu začal venovať v takej intenzite, že sa za neho už s čistým svedomím môže považovať. V spojení so špičkovým vinárom Marcom Perrinom vytvorili výnimočné ružové víno, ktoré sa hneď v prvom ročníku 2013 zaradilo medzi 100 najlepších vín sveta. Pitt svoju tvár vložil aj do reklamy týchto vínnych produktov, čím ich popularita vzrástla natoľko, že sa dokážu vypredať za pár hodín.

Podľa dokumentov, ktoré získal denník Daily Mail, si dvojica rozdelila sídlo a vinicu, pričom Brad získal 60 percent akcií a Angelina zvyšných 40 percent. Panstvo v hodnote 164 miliónov dolárov údajne vlastní spoločnosť Quimicum, ktorú čiastočne vlastní Brad prostredníctvom svojej spoločnosti Mondo Bongo a Angelina prostredníctvom svojej spoločnosti Nouvel. Jolie by svoj podiel chcela predať, ale nemôže, pokiaľ s tým Pitt nesúhlasí, alebo pokiaľ sudca nezruší automatický dočasný obmedzujúci príkaz na ich spoločný majetok. Zatiaľ totiž nedošlo k ich majetkovému vyrovnaniu. Jolie podala 30. júna núdzovú žiadosť o jeho preventívne zrušenie. To sa Bradovi nepáčilo, a preto podal na ňu prostredníctvom svojich právnych zástupcov žalobu.

Pozrite si letecké zábery z honosného sídla Chateau Miraval, ktoré patrí rozhádaným exmanželom Pitt-Jolie:

V žalobe sa tvrdí, že Angelina sa snaží predať svoje podiely bez toho, aby Bradovi umožnila jeho "predkupné právo a zisk", a to napriek "neuveriteľnému množstvu práce, času a peňazí", ktoré do sídla vložil. V dokumentoch sa tvrdí: "Je potrebné spomenúť, že počas posledných štyroch rokov Nouvel nekonal v najlepšom záujme spoločnosti Quimicum, keď systematicky odkladal schválenie ročnej účtovnej závierky a obnovenie funkcie manažéra. Chápeme, že za týmito systematickými obštrukciami je skutočný cieľ spoločnosti Nouvel a jej akcionára [Jolie] predať svoj podiel v spoločnosti Chateau Miraval SA spôsobom, ktorý by obišiel predkupné právo spoločnosti Mondo Bongo. V dôsledku toho by získal kapitálový zisk, ktorý vznikol vďaka investícii spoločnosti Mondo Bongo a na ktorom sa spoločnosť Nouvel nepodieľala." 

 Vína z Chateau Miraval boli zaradené medzi top vína sveta:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miraval (@miraval)

Keď sa slávni herci svojho času rozhodli ísť do obchodu s vínom ako partneri, znalci boli skeptickí, mysliac, že pôjdu v stopách iných celebrít, ktoré začali s výrobou vína nevysokej kvality, ale za to riadne predražené. Známy znalec vín Andrew Chalk však Pitta vyzdvihol za dobré rozhodnutie uzavrieť zmluvu s francúzskou významnou vinárskou rodinou Perrin. "Vzhľadom na moju povahu, ak sa chystáme podnikať s vínom, urobme to najlepšie víno, aké dokážeme," povedal kedysi Pitt a položil si pritom otázku: "Prečo nemôžeme v Provence vyrábať víno svetovej triedy? Pristupujme k tomu ako k filmu a urobme niečo, na čo môžeme byť hrdí a čo si ľudia môžu užiť." A ako je už zrejmé, aj sa mu to podarilo, no teraz hrozí, že ho o jeho dielo exmanželka pripraví. Aj preto si už herec neberie servítky a Angelinu Jolie natvrdo označil za pomstychtivú, keď nie je na prvom mieste vinárstvo, ale vraj len obyčajná pomsta Bradovi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie