Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Po vlne kritiky a útokoch Dominiky sa Ivana Gottová rozhodla prelomiť mlčanie! TOTO je jej vyjadrenie!
Zdielať na

Po vlne kritiky a útokoch Dominiky sa Ivana Gottová rozhodla prelomiť mlčanie! TOTO je jej vyjadrenie!

Archívna reportáž

Po nedávnom zverejnení, koľko dostali niektorí českí umelci ako dotáciu pre pandemické obmedzenia sa mnohí pozastavili nad tým, že je medzi nimi aj Ivana Gottová (46), respektíve jej Karel Gott Agency. Podarilo sa jej získať od štátu až jeden milión tristotisíc českých korún, čo je nemalá suma. Keď sa táto informácia dostala aj k Dominike Gottovej (48) do Helsínk, až ju nadvihlo od hnevu. Nelenila a poslala prostredníctvom médií macochce výzvu, aby peniaze vrátila.

​Hovorca ministerstva priemyslu a obchodu Marek Vošahlík potvrdil portálu, že všetky údaje, ktoré zverejnil aj Štátny dozor, sú pravdivé a zodpovedajú skutočnosti, Gottová skutočne mastnú podporu dostala. "Zatiaľ čo mnohí českí podnikatelia, ktorí počas pandémie nemohli vykonávať svoju činnosť, peniaze nedostali, alebo na ne stále čakajú, manželka môjho otca prijala od českého štátu takú veľkú sumu peňazí," konštatovala Dominika, ktorá si myslí, že Ivana tieto peniaze nepotrebovala. "Myslím si, že oteckovi by sa to nepáčilo. Bol to človek, ktorý mal kopu peňazí, tie po ňom zostali. Myslím, že by Ivane jasne povedal, aby peniaze vrátila, že ich nepotrebuje," namietala najstaršia Gottova dcéra, ktorá nevlastnú matku vyzvala vraj aj priamo, nech sa zachová ako morálne a peniaze vráti.

"K navráteniu peňazí som ju tiež vyzvala. Odložené koncerty v O2 aréne boli aj tak dávno vypredané, takže tržbu mala a peniaze od štátu nepotrebovala. Tie peniaze mali dostať naozaj tí, ktorí zostali na dne. Spoločnosť by to rozhodne prekonala. Pozrite sa na web justice.cz, kde je napísané, v akom zisku firma v prvom covidovom roku bola," upozornila na zdroj jej informácií Dominika Gottová pro ŽivotvČesku.cz. "Už v roku 2020 mala agentúra Karel Gott podľa zbierky dokumentov na portáli justice.cz zisk 3 200 000 Kč. To, ako dopadol minulý rok, ešte nie je zapísané v systéme," poukázala na fakty z tohto verejného zdroja.

Film Karel Gott sa dočkal premiéry, aj veľkého úspechu. Agentúra Karel Gott Agency bude mať nepochybne za rok 2021 ešte vyšší zisk, ako sa ten predchádzajúci:

​Spočiatku ako vdova Ivana Gottová, tak aj jej hovorkyňa Aneta Stolzová nereagovali a ani nebrali telefón. Po odmlke prišlo portálu iDnes.cz konečne písomné vyjadrenie od hovorkyne. "Agentúra Karel Gott Agency podala v predmetnom období zo všetkých vyhlásených programov iba dve žiadosti, pričom rovnako ako celý rad iných subjektov obdržala podporu na takzvaně márne vynaložené výdaje a na takzvane kontinuálnu činnosť. Z toho logicky vyplýva aj ich použitie. Žiadosti boli podané v neistej dobe preto, že činnosť agentúry bola zasiahnutá covidovými reštrikciami a agentúra spĺňala podmienky vyhlásených výziev," uviedla za Ivanu Gottovú vo vyjadrení Aneta Stolzová. Dá sa z toho jasne vyrozumieť, že považuje celú záležitosť za transparentnú a nič sa preto vracať nebude. To sa dalo aj predpokladať, hoci Dominika apelovala skôr na morálnu stránku vrátenia dotácie od človeka s miliardovým dedičstvom.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie