Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kým Dominika ťaží z mena slávneho otca, jej sestra poctivo zarezáva! TAKTO jej to v práci ide!
Zdielať na

Kým Dominika ťaží z mena slávneho otca, jej sestra poctivo zarezáva! TAKTO jej to v práci ide!

Archívna reportáž

Zo štyroch dcér Karla Gotta (†80) je zrejme tou najproblematickejšou najstaršia Dominika Gottová (48). Ale práve ona spomína na svojho otca na verejnosti najčastejšie. Keď sa k nej ako desaťročnej konečne priznal, zmenilo to od základu jej život. Dovtedy takmer Popoluška, ktorá žila vo veľmi skromných podmienkach, pocítila, čo to je život v bohémskych kruhoch, v ktorých sa pohyboval jej slávny otec. Stala sa terčom záujmu médií a zdalo sa, že jej v ceste k šťastnému životu v hojnosti nič nestojí. Pre štúdium po základnej škole si vybrala hotelovú školu, ktorú aj ukončila maturitou. Ukázalo sa, že má nadanie na jazyky. Ovláda ich niekoľko.

​Dokonca vraj vie Dominika aj po japonsky. Po maturite chcela ísť študovať japonológiu. Údajne si to jej otec vtedy neželal. "Hovoril, že už mám strednú školu a už sa musím starať o rodinu sama. V hoteliérstve sú peniaze. Predsa nebudeš zahrabaná v prekladoch a knihách. To nemá budúcnosť. Tam nebudeš mať zaručený stály tok peňazí," zverila sa už dávnejšie s otcovou radou, ktorú poslúchla. "Roky som pracovala v pohostinstve a v odbore kozmetiky, čo je fajn práca. Ale už som tak verejne známou osobou, že by bola vhodná nejaká rekvalifikácia," hovorila pred vyše rokom, keď sa rozhodovala ako ďalej. Vtedy žila ešte v Prahe a písala knihu spomienok na otca. Odvtedy si stihla urobiť v Helsinkách rekvaifikáciu v odbore strážnych služieb a vlani koncom decembra konečne urobila aj ťažké skúšky vo fínštine, čo sa jej predtým nedarilo.

Po nedávnom príchode do Prahy prekvapila, keď krstila nový videoklip, kde odrecitovala svoje vyznanie otcovi do neba s textom Petra Vojnara (45) v šansóne Pro Tebe. Na klavíri hrá a pritom spieva taliansky spevák a producent Gabriel Grillotti (62), ktorý obdivoval Gotta a podporuje aj jeho dcéru. Pieseň vyvolala kontroverzné reakcie. "Pesnička sa mne a Dominike veľmi páči. Domnievam sa, že je to hit vo svojom žánri. Znamená to, že mnohých chytila za srdce. Dominika bola skvelá," vyhodnotil pieseň aj výkon Dominiky Petr Vojnar. Dodal, že netuší, či sa s ňou pochválila aj mladšej nevlastnej sestre Lucii (34). Tá sa s ňou, podobne ako aj dve nevlastné sestry Charlotte (15) a Nelly (13), už dlhšie nestýka. "Nemám záujem sa s Dominikou stretávať, keď vidím, čo predvádza," povedala Lucie pred časom a dodala, že je v kontakte s Ivanou Gottovou (46) aj s jej dcérami.

Dominika skúša zarábať ako sa dá, napríklad aj cez jej najnovší umelecký počin:

Na rozdiel od nestáleho života najstaršej Dominiky s podlomeným zdravím pre závislosť na alkohole či tabletkách, Lucie sa snaží byť v ústraní. Vlani sa rozviedla s otcom jej dvoch synov kuchárom Janom Kovaříkom (41) a druhýkrát sa v novembri vydala za priateľa Lukáša Valčíka (29), po ktorom si aj zmenila priezvisko na Valčíková. Je predavačkou v obchodnom reťazci španielskej módnej značky na pražskom Smíchove. "Je veľmi milá, spoznala som ju aj cez to rúško," povedala jedna z návštevníčok pre ahaonline.

​Hoci sa Lucie tiež vzdala dedičstva po otcovi a prijala podľa všetkého 6 miliónov českých korún a byt v Prahe, na rozdiel od Dominiky s tým naložila zrejme rozumne a núdzou netrpí. Dominika krásny byt, ktorý aj s mamou od Gotta dostali, už dávno predali a Dominikina mama žije už pár rokov v domove pre seniorov. Dominika nemá už ani cent z predaja bytu, ani zo šiestich miliónov. A nespravila nič, aby si život vďaka týmto darom zabezpečila. No na rozdiel od Lucie má problém aj so stálym zamestnaním, veľké nádeje vkladá do novej práce v SBS. Snáď jej aspoň to vyjde.

Súvisiace články

Najčítanejšie