Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Boj o miliardové dedičstvo sa nekončí? Gottová odhalila nezrovnalosti, nič nie je uzavreté!
Zdielať na

Boj o miliardové dedičstvo sa nekončí? Gottová odhalila nezrovnalosti, nič nie je uzavreté!

Archívna reportáž

Ku koncu svojho pobytu v Prahe sa Dominika Gottová (48) prišla tak, ako aj plánovala, rozlúčiť so svojím zosnulým otcom Karlom Gottom (†80) na miesto jeho posledného odpočinku v pražských Malvazinkách. Zo straty otca je ešte stále smutná, veľa pre ňu znamenal, ako sa vyznala aj v piesni Pro tebe. Nie všetci prijali dielko s nadšením, ale s tým vraj tvorcovia tohto projektu počítali, ako sa vyjadril autor textu Petr Vojnar. Nevraživosť ľudí voči jej osobe považuje Gottova problematická dcéra za dôvod, prečo napriek pôvodnému zvažovaniu, nechce zostať trvalo v Prahe. V Helsinkách má potrebnú anonymitu a pokoj, ale nemá dostatok financií na život.

​Do Helsínk sa Gottová rýchlo vracia aj z dôvodu, aby si tam našla prácu v bezpečnostnej službe, na ktorú sa jej podarilo konečne zvládnuť náročnú písomnú skúšku. Žiť iba zo sociálnych dávok sa tam dôstojne veľmi nedá a finančne podporiť ju nedokáže ani manžel Timo Tolkki, ktorý má tiež problém s prácou. Aj preto odchádza už dlhodobo pravidelne do Mexika, hoci, ako sa posťažoval, aj tam mu ponúkajú za koncerty až urážlivo málo peňazí. Obaja nedokážu preťať tento začarovaný kruh. Dominika ale teraz verí, že sa jej podarí nájsť svoju vytúženú prácu, ale zrejme má ešte stále aj nádej na získanie nejakej časti z dedičstva po svojom otcovi. Toho sa ale ešte pred jeho skonom písomne zriekla a dostala za to údajne6 miliónov českých korún, čo je vzhľadom na jeho miliardový majetok naozaj smiešna suma.

"V Česku Dominiku zaujímalo dedičstvo po otcovi, z ktorého je vylúčená, ale zaujímalo ju, kto sú vlastne dedičia Karla Gotta," informoval Expres.cz Dominikin dobrý priateľ Luboš Procházka. "Dominika zistila, že dedičstvo stále nie je vyriešené, trvá to dva a pol roka a sú tam nezrovnalosti v zmluvách, čo ju zarazilo a o situácii sa zaujíma ďalej," potvrdila to aj priateľka Dominiky. Podľa neoficiálnych informácií sú do dedičského konania obrovského majetku po Gottovi zaradené vdova Ivana a ich dcéry Charlotte Ella a Nelly Sofia, ale aj jeho sesternica Hana. Dominika sa cíti ale ochudobnená o dedičstvo, aj keď sama dohodu o vyrovnaní sa s otcom podpísala ešte za jeho života, v nie práve šťastnom období jej života. Zrejme si vtedy neuvedomila, o čo všetko sa pre pár miliónov korún, ktoré súrne potrebovala, pripravila.

Vypočujte si Dominikin prednes v piesni Pro Tebe v spolupráci so spevákom Gabrielom Grillottim: 

Podobne dopadla aj jej mladšia nevlastná sestra Lucia, ale tá sa zrejme so šiestimi miliónmi korún za podpísanie dohody o vzdaní sa nároku na dedičstvo uspokojila a naložila s nimi lepšie. Lucie má podporu Ivany Gottovej na rozdiel od Dominiky, ktorá je s ňou na nože. Dominika nevie pochopiť, ako je možné, že sa jej otec chcel ukázať sa v dokumente aj v jeho najslabších chvíľach, "Trebárs ako mu berú krv, ako mu nie je dobre, ako chradne, ako nemá hlas... Do pekla, prečo to urobil?", pýta sa Dominika, ktorá poznala otcove zásady, že na verejnosti sa chcel ukazovať vždy iba pri plnej sile. Dokument si preto už nechce po jednom jeho vzhliadnutí nikdy viac pozrieť. Bola to pre ňu veľmi bolestná skúsenosť.

Dominika si nedávno skúsila aj prácu v nahrávacom štúdiu, výsledok v podobe hovorenej piesne v jej podaní však vyvolal rozpačité reakcie publika:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gabriel (@gabrielgrillotti)

Súvisiace články

Najčítanejšie