Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Brutálny útok a pokus o znásilnenie! Česká herečka zažila cez víkend peklo!
Zdielať na

Brutálny útok a pokus o znásilnenie! Česká herečka zažila cez víkend peklo!

Zdroj: youtube/screenshot

Česká herečka Kristýna Boková (40) zažila asi najdesivejšie chvíle v živote. Stále sa nespamätala z násilného činu, keď sa ocitla v ohrození života. Aby v sebe nedusila bolestivú skúsenosť, rozhodla sa ju verejne zdieľať na sociálnej sieti.

Počas útoku bola s herečkou aj jej mama, no pomôcť, z pochopiteľných dôvodov, nedokázala. Kristýna neuviedla všetky detaily, podstatné bolo zveriť sa svetu s traumatizujúcou skúsenosťou, ako súčasť vyrovnávania sa s ňou. Pochopila, že niečo také sa stáva mnohým ženám a nemali by o tom mlčať. "Manžel ma povzbudil, nech si to nenechávam pre seba. Nech sa so smútkom nebrzdím, nechám ho prejsť cez seba a dám preč. A pomohlo to," zverila sa, ako jej pomohla podpora manžela Lukáša.

"Myslela som si, že prípadnému znásilneniu sa dokážem ubrániť (bolí ma to za všetky, ktoré se neubránili), pretože keď som teraz v sobotu dostala päsťou v behu za životom od zla, ktoré spí len v nás ľuďoch a vychádza ako prázdnota von z ľudí. Pochopila som, že keby ma nezachránilo niečo, čo ma vždy zachráni na hrane toho, čo je život a nič. ... Keby tých rán bolo viac alebo o trochu vyššie, už by som o sebe nevedela a tej sile zla by som sa neubránila," popísala herečka, bývalá manželka herca Pavla Lišku, svoj desivý zážitok.

​"Nikdy som sa tak nebála, nie o seba, ale o svou mamičku, která bola so mnou, o život svojich detí, ktoré by bezo mňa mali iný život. Túžba žiť pre nich a ochrániť tú, čo mi umožnila tu byť a žiť, a žiť tak, ako viem najlepšie. Pretože by ich to všetkých zlomilo,“ vyznala sa, čo bolo najväčšou motiváciou, aby útočníka premohla.

Kristýna zažiarila napríklad aj vo filme Toman:

"Som v poriadku, nie som znásilnená, ale porozumela som viac, a to aj vďaka následnému výsluchu láskavých a súcitných policajtov (mala som šťastie), cez kontrolu lekárov, ktorí už takí láskaví neboli, aj keď sa vďaka úprimným slzám prebrali, a nakoniec prišla súcitná lekárka, ktorá prebudila súcit aj u svojich kolegov. Porozumela som trochu viac, ako to obete nemajú jednoduché a musia ustať ďalšie a ďalšie prekážky, ktoré ich boľavé duše a telá musia prekonať k cieľu, ktorý, žiaľ, v tomto súdnom nesúdnom svete nie je istý," podelila sa o skúsenosti, ktoré po útoku pre neraz neempatický prístup či už policajtov alebo zdravotníkov, dokážu u ženy vyvolať veľmi trpké pocity. Kristýna mala v oboch prípadoch napokon šťastie, no je zjavné, že sa s tým bude napriek tomu ešte dlho vyrovnávať.

Súvisiace články

Najčítanejšie