Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V priebehu troch mesiacov prišiel svet módy o tretie obrovské meno, zomrel slávny návrhár!
Zdielať na

V priebehu troch mesiacov prišiel svet módy o tretie obrovské meno, zomrel slávny návrhár!

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

Po tom, čo minulý týždeň odišiel naveky Nino Cerruti, koncom novembra Virgil Abloh, sa v nedeľu večer tesne pred polnocou svet dozvedel ďalšiu smutnú správu. Thierry Mugler, ikonický francúzsky módny návrhár, zomrel vo veku 73 rokov. Správa sa objavila na jeho instagramovom profile doplnená o čisto čiernu farbu namiesto fotky.

​Azda niet človeka, ktorý aspoň raz v živote listoval módnymi magazínmi, ktorý by nepoznal meno Thierry Mugler. Pre svet šoubiznisu bol ikonou módneho priemyslu a obliekal tie najväčšie hviezdy. Dve z nich, Heidi Klum a Bella Hadid, zareagovali medzi prvými na správu, ktorá sa objavila na Muglerovom profile na Instagrame: "Zdrvení oznamujeme, že v nedeľu 23. januára 2022 zomrel pán Manfred Thierry Mugler. Nech jeho duša odpočíva v pokoji". Rovnaký odkaz sa opakoval aj vo francúzštine. O príčine úmrtia sa nehovorí, ale jeho odchod sa javí byť náhly a nečakaný - keďže nie je známe, že by bol chorý.

Reakcie na smutnú správu sa začali sypať okamžite, najmä od ľudí z módneho biznisu, ktorí Muglera dobre poznali a cenili si jeho obrovský vplyv na toto odvetvie. Mugler obliekal aj tie najväčšie mená zo šoubiznisu, vrátane Kim Kardashian, ktorú poctil svojím outfitom počas Met Gala 2019. Šaty telovej farby pokryté akoby kvapkami vody jej pritom spravil po tom, čo oficiálne odišiel do dôchodku.

Pripomeňte si slávne kúsky od Muglera v klipe Georgea Michaela:

Jeho extravagantné modely si obľúbili celebrity ako Lady Gaga, Cardi B, Jerry Hall, Beyonce, Katy Perry, Rihanna, David Bowie, George Michael, Linda Evangelista, Demi Moore, Megan Fox, Miley Cyrus, Madonna, Cindy Crawford, Tyra Banks, Sharon Stone, Diana Ross, Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Robin Wright, Bella Hadid, Heidi Klum a mnohé ďalšie. Všetky si niekedy obliekli šaty navrhnuté spoločnosťou Mugler, či už na červenom koberci, na móle, alebo na pódiu.

Mugler bol skutočne extravagantný exhibicionista po každej stránke - v súkromí, aj v tvorbe:

Jeho práca sa dotkla najmenej troch rôznych dekád módy a medzi hollywoodskou špičkou bol absolútne obľúbený. Mugler bol extravagantný tak v súkromnom živote, ako aj návrhár, čo naplno prejavil aj v slávnom klipe Georgea Michaela Too Funky, kde sa nájslávnejšie topmodelky 90. rokov predvádzali na móle práve v šialených a dokonalých modeloch od Thierryho. Okrem odevov zanechal Mugler svoju stopu aj v oblasti parfumov, niektoré patria v rebríčku obľúbenosti roky na popredné miesta.

Súvisiace články

Najčítanejšie