Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ivana Gottová zúri! TOTO sa nemalo dostať von bez jej dovolenia!
Zdielať na

Ivana Gottová zúri! TOTO sa nemalo dostať von bez jej dovolenia!

Archívna reportáž

Po ročnom odklade premiéry dokumentárneho filmu Olgy Malířovej Špátovej (37) s jednoduchým názvom - Karel - o živote zosnulého Karla Gotta († 80), sa fanúšikovia dočkali v októbri premiéry aj za účasti vdovy Ivany Gottovej (45) s obomi ich dcérami. Už za pár dní si získal veľký počet návštevníkov, ktorých ani dlhé čakanie neodradilo. Pre divákov je film milou, a veľmi dojímavou spomienkou na jednu z najväčších českých osobností. Mnohí sa pri jeho sledovaní neubránili slzám, mnohí majú aj po vyše roku problém vyrovnať sa s tak obrovskou stratou.

​Dokument nakrútila dokumentaristka Špátová pod hlavičkou Agentúry Karla Gotta, ktorú vlastní vdova po Gottovi a získala na neho takmer 1,2 milióna eur zo Štátneho fondu kinematografie. Po jeho uvedení v kinách o neho prejavili záujem aj v Netflixe. "Budem mať z toho veľkú radosť, že sa film objaví na prestížnom Netflixe. Myslím, že aj Karla by to veľmi potešilo," vyjadrila sa k tomu aj autorka a spoluvlastníčka práv na dokument. Premiéru tam mal na Štedrý deň a dosiahol rekordnú sledovanosť. Podľa mnohých divákov je film, ktorý trvá viac ako hodinu a pol, veľmi dojímavý, slzy sa pri jeho sledovaní striedajú so smiechom. Zakrátko sa stal druhým najsledovanejším filmom medzi českými používateľmi Netflixu. Viac divákov tam mal len film Nepozeraj sa hore s Leonardom DiCapriom.  

Portál eXtra.cz oslovil pred premiérou na Netflixe niekoľkých odborníkov, ktorí nechceli, aby sa zverejnili ich mená z obáv pred porušením zmlúv so spoločnosťou. No prezradili, koľko peňazí asi ponúkol Netflix majiteľke filmu za rýchle sprístupnenie filmu, ktorý sa vtedy stále ešte premietal v kinách. "Veľa záleží na tom, ako prebehli rokovania. Mohli byť dohodnutí dlhodobo, samotný Netflix mohol mať o titul veľký záujem. Potom by bol ochotný zaplatiť vyššiu sumu," tipoval jeden z nich. "Doteraz najvyššia paušálna suma, ktorú bol Netflix ochotný zaplatiť za český film, bola 100 000 eur. Väčšina však môže dúfať nanajvýš v polovicu z toho," upresnil ďalší. Presnú sumu však nevedel nikto z nich.

Film Karel sa teší obrovskému diváckemu úspechu nielen v kinách:

O film prejavila záujem aj štátna televízia a práve ho plánujú odvysielať. Iste aj tá zaplatila za film slušnú sumu a záleží jej preto na jeho sledovateľnosti. Je tu ale jeden problém, ktorý by to mohol negatívne ovplyvniť. Film totiž nahral fanklub Karla Gotta a dal ho na youtube. Majiteľky práv, režisérka Olga Malířová Špátová a producentka Ivana Gottová zasiahli až po tom, čo dokument videlo už viac ako 20 000 ľudí. No tým sa priátstvo neskončilo, ďalšia nelegálna verzia dokumentu je verejne dostupná na tej istej stránke. Pod prezývkou Diversity kldr ho ktosi nahral 31. decembra a doteraz ho videlo už viac ako 21 000 ľudí. Niet pochýb, že aj táto verzia bude na pokyn držiteliek práv rýchlo odstránená.

Ivana sa v mene nebohého manžela prihovárala pravidelne aj fanúšikom na sociálnych sieťach, najnovšie sa však bude o sociálne siete starať profesionálny admin:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie