Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Princ z Popolušky má poriadny problém! Pavla Trávníčka obvinila žena zo zneužitia, mala len 15 rokov!
Zdielať na

Princ z Popolušky má poriadny problém! Pavla Trávníčka obvinila žena zo zneužitia, mala len 15 rokov!

Archívne video

Po tom, čo už zopár rokov v USA vo veľkom funguje hnutie Me Too a padlo mnoho obvinení aj z radov celebrít z násilia mužov voči ženám, sa začali ozývať aj české ženy. Obvinený bol nedávno renomovaný psychiater Jan Cimický (73). Vzniesla ho voči nemu dcéra speváčky Nadi Urbánkovej (82), Jana Fabiánová (42), a pridali sa aj ďalšie jeho obete. Práve ona podnietila prehovoriť po rokoch mlčania aj jednu ženu, aby upozornila na údajné násilné praktiky ďalšieho známeho muža, herca Pavla Trávnička (71). Už vyše dvadsať okov sa nemôže zbaviť traumy z zo sexuálneho násilia, ktorého sa vraj dopustil, keď mala iba pätnásť rokov. On to ale, podobne ako Cimický, rázne odmieta.

Postavenie žien a ich sila sa zvýšili v USA po vzniku hnutia Me Too pred niekoľkými rokmi. Ukázalo sa, že tam bolo mnoho žien vystavených násilným praktikám mužov voči ním aj v šoubiznise. Muži zneužívali svoju moc a ľahostajnosť verejnosti, či pokrivené vnímanie reality. Ženy sa rozhodli prestať mlčať, čo aj ostatným po celom svete zdvihlo sebavedomie a odhodlanie stav zvrátiť. V Česku inšpirovalo Janu Fabiánovú, ktorá žila roky v USA, aby  po udelení vyznamenania psychiatrovi Cimickému od prezidenta Českej republiky, konečne prehovorila o jeho údajnej amorálnosti.

Práve ona a jej odvaha podnietili viaceré ženy pridať sa k nej nielen v prípade Cimického, ktorý už len ťažko dokáže svoju nevinu, ale najnovšie jedna mladá žena prehovorila aj o hercovi Pavlovi Trávničkovi, píše portál Extra.cz. Skutok sa mal stať v roku 2000, keď mala pätnásť rokov a chodila po rôznych televíznych komparzoch. "Po prvej časti predstavenia bola prestávka a ja, moja kamarátka a ostatné deti sme čakali na chodbe, kým nás pustia do štúdia. A práve na chodbe sme ho stretli. Keď sme ho uvideli, požiadali sme ho o autogram. Pán Trávníček sa mi podpísal a potom nám ponúkol, že ak chceme, má ešte podpisové kartičky v šatni. Tak som súhlasila, že pre ne pôjdem a vezmem aj ostatným," začala pani Věra a na dôkaz ukázala svoj pamätníček s jeho podpisom. Nemala obavy s ním ísť do šatne, bol to predsa slávny princ Trávníček, dôverovala mu.

Pavel Trávníček bol podľa mohých jedným z najpríťažlivejších princov v českých i slovenských rozprávkach. Pozrite si ukážku z rozprávky Tri oriešky pre Popolušku: 

​V šatni potom došlo k náhlemu zvratu udalostí. "Trávniček ma chytil rýchlo a násilne. Bola som v pasci. Stála som bokom k zrkadlu, ktoré bolo vedľa stola. Otočil ma, ľavou rukou ma pevne držal a pravou si rozopol nohavice. Moju pravú ruku položil na svoj stoporený úd. V tejto fáze som sa ohradila, že to by nešlo. Ale on pokračoval do tej doby, kým sa neuspokojil s mojou rukou. Medzitým, čo utieral semeno zo zrkadla, sa ma pýtal, či mi už rastú chĺpky  a či s ním pôjdem na lôžko. Povedala som mu, že si idem umyť ruky - umývadlo bolo vedľa dverí, umyla som sa, odomkla som a odišla," opísala chvíle hrôzy a uplakaná prišla k skupinke komparzistov. Nevedela, čo v takej situácii robiť, a preto radšej mlčala. A nepovedala to zo strachu ani doma matke, iba kamarátke a priateľovi.

Pavel Trávníček s manželkou Monikou a ich synčekom Maximiliánom:

Tento zážitok negatívne ovplyvnil jej dospievanie a vzťah k mužom. Je vydatá a má dve deti, ale nedokáže s nimi ani pozerať rozprávky s týmto hercom. Roky trpí postraumatickým syndrómom a podstupuje psychoterapiu v Bielom kruhu bezpečia. Trávniček na výzvu redakcie nereagoval, jeho právnik zverejnil následne oficiálne vyhlásenie. "Obsah a všetky tvrdenia v článku považujeme za úplne nepravdivé a informácie v ňom uvedené za odporné klamstvá, ktoré zásadne zasahujú do osobnostných práv môjho klienta. Môj klient sa bude proti týmto nehoráznym a bezprecedentným útokom na svoju osobu dôrazne brániť. Článok je vedený snahou zničiť môjho klienta spoločensky, profesionálne a predovšetkým ľudsky. Klient sa nehodlá zmieriť s tým, že by sa mal stať ďalšou obeťou kampane "Me Too". Trávníček bude mať čo robiť, aby dokázala nevinu, jeho údajná obeť tvrdí, že neraz premýšľala, žeby za ním zašla a povedala mu, čo jej to za ostatných 20 rokov všetko spôsobilo. Ostatné obete násila povzbudzuje, aby sa ozvali čo najskôr a boli vzorom aj ďalším ľuďom s podobnými trpkými skúsenosťami.

Súvisiace články

Najčítanejšie