Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
50 miliónový súd o česť sa blíži! V spore Deppa s exmanželkou bude vypovedať aj TENTO herec!
Zdielať na

50 miliónový súd o česť sa blíži! V spore Deppa s exmanželkou bude vypovedať aj TENTO herec!

Archívna reportáž

Fanúšikovia hollywoodskeho herca Johnnyho Deppa (58) budú iste s napätím sledovať, ako dopadne pripravovaný súd s jeho exmanželkou. Ide o veľa, a to nielen čo sa týka sumy, ktorú požaduje od Amber Heard (35) za urážku na cti vo výške 50 miliónov dolárov. Obvinila ho z násilia a zneužívania, čím mu v podstate zničila kariéru. Herec sa podľa jeho slov stal obeťou tzv. cancel culture, keď ho Hollywood stiahol z veľkých filmových rolí a ďalšie mu neponúka, hoci mu vinu ešte súd nedokázal. Propagáciu posledného filmu Minamata v hlavnej úlohe s ním bojkotuje.

Možno poslednú nádej na získanie stratenej reputácie v Hollywoode má Johnny Depp v prípade, že súdny proces, ktorý má začať v apríli, dopadne v jeho prospech, píše portál Daily Mail. Už nejaký čas vedie škaredý spor s jeho exmanželkou Amber Heard, ktorá ho obviňuje z domáceho násilia a zneužívania. Súdu poskytla ako dôkaz fotografie modrín, jaziev, chumáčov vlasov vytrhnutých z jej hlavy a fotografí rozbitého nábytku, všetko po jeho údajných útokoch. Depp ju zas žaluje prostredníctvom súdu vo Virgínii za článok, ktorý napísala v roku 2018 pre denník Washington Post. "Stala som sa verejnou osobou, ktorá predstavuje obete domáceho násilia, a naplno som pocítila hnev našej kultúry na ženy, ktoré prehovoria," prehlásila v ňom, ale meno exmanžela pritom neuviedla.

Každý ale v násilníkovi identifikoval exmanžela Deppa, ako tvrdil herec v jeho podanej súdnej žalobe. Priložil k nej súdu obrázky svojej vlastných modrín a pomliaždenín na tvári po údajných útokoch exmanželky. Očakáva sa, že 12-dňový súdny proces sa bude konať od 11. apríla 2022 v okrese Fairfax vo Virgínii. V žalobe Depp podľa zistení Page Six uviedol: "Tvrdenia pani Heard vehementne popieram od chvíle, keď ich prvýkrát vyslovila v máji 2016, keď prišla na súd, aby získala dočasný zákaz priblíženia, s namaľovanými modrinami, ktoré podľa svedkov a záznamov z bezpečnostných kamier nemala žiaden deň predchádzajúceho týždňa. Budem ich naďalej popierať do konca svojho života. Nikdy som pani Heard ani žiadnu inú ženu nezneužil."

Hollywood Deppa zrušil, Európa mu ale ostala otvorená, vrátane MFF Karlove Vary:

​Depp tiež vysvetlil, že žalobu podal "nielen preto, aby očistil svoje meno a očistil povesť, ale aby sa pokúsil vniesť jasno do života žien a mužov, ktorých životy boli poškodené zneužívaním a ktorým pani Heard opakovane klamala a vydávala sa za ich hovorkyňu". Súd sa rozhodol povolať v tejto kauze ešte teraz v januári ako svedka známeho hollywoodskeho herca Jamesa Franca (43). Francov byt sa nachádzal v tom istom bloku ako byt, kde spolu bývali Heard a Depp ešte ako manželia. Našli ho totiž zachyteného na zázname z bezpečnostnej kamery, keď bol na návšteve u Amber. Depp obvinil Heard, že s ním spala ešte počas nakrúcania filmu Podvod v roku 2015. Právny tím Deppa chce od Franca zistiť, či mu herečka povedala o nejakých bitkách, alebo či boli na jej tvári počas jeho návštevy v ich byte viditeľné nejaké modriny.

​Francovi už bola doručená pozvánka, aby sa dostavil na súd, kde bude vypočúvaný aj v súvislosti s tým, či mal s Heard pomer ešte v čase, keď žila s Deppom. Nedávno sa herec priznal, po obvinení od jeho ďalších dvoch bývalých študentiek, že sa skutočne dopúšťa nevhodného sexuálneho správania. Prehovoril o svojom 20-ročnom boji so závislosťou od sexu, ako aj o alkoholizme. Už v januári 2018 ho obvinilo zo sexuálnych deliktov päť žien. Franco v priznaní uviedol, že bol neverný všetkým svojim bývalým partnerkám, okrem súčasnej, ako aj to, že mal skutočne pomer so študentkami hereckej školy, kde vyučoval. "Bola to tá najväčšia hlúposť, akú som kedy urobil. Svoje skúsenosti som využil na to, aby som na sebe zapracoval a zmenil sa," tvrdí James Franco. Fanúšikovia Deppa teraz veria, že by jeho svedectvo mohlo zachrániť kariéru tejto hollywoodskej ikony.

Súvisiace články

Najčítanejšie