Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Seriálová Brenda bojuje druhý rok s rakovinou v poslednom štádiu! Má vôbec plány na tento rok..?
Zdielať na

Seriálová Brenda bojuje druhý rok s rakovinou v poslednom štádiu! Má vôbec plány na tento rok..?

Archívne video

Napriek tomu, že sa podľa lekárskeho nálezu nachádza už presne dva roky americká herečka Shannen Doherty (50) vo štvrtom, teda poslednom štádiu rakoviny, teší sa na nový rok rok 2022. Povedala to v rozhovore s Nischelle Turner z Entertainment Tonight pred decembrovou premiérou nového filmu Fortress (Pevnosť), v ktorom si zahrala jednu z hlavných postáv. Porozprávala o svojom návrate na veľké plátno, zdraví a cieľoch na nový rok. Na život rozhodne nerezignovala. Chce byť vzorom aj pre iné ženy, postihnuté zákernou chorobou.

Bolo to začiatkom roku 2020, keď herečka Shannen Doherty oficiálne priznala, že sa dozvedela krutú pravdu o návrate jej ťažkej choroby, a to hneď v v tom najvážnejšom štádiu. Už dvakrát sa jej podarilo nad ňou zvíťaziť a aj preto zrejme verí, že sa jej tak ľahko nepoddá ani teraz. "Ja naozaj dúfam, že moje zdravie zostane stabilné a že budem môcť rozvíjať vzťahy s manželom, matkou a priateľmi. Chcem navyše naďalej stáť pred kamerou, pretože moja práca ma ženie vpred. Chcem dokázať, že aj ako pacient s rakovinou som zamestnateľná. Rovnako ako tento rok, ktorý bol fenomenálny," zverila sa Shannen optimisticky pre Etonline pred decembrovou premiérou filmu Fortress, kde si zahrala generálku Dobbs. V októbri mal premiéru zas film List of Lifetime (Zoznam života) s témou rakoviny, ktorý jej priniesol nomináciu na Critics Choice Award.

Pokiaľ bude môcť, chce sa Shannen zapojiť do informačnej kampane o rakovine a vďaka svojmu vplyvu získať potrebné finančné prostriedky. "Ak by som snívala o tom, čo sa stane v roku 2022, myslím, že oveľa viac výskumu a pokroku, pokiaľ ide o nájdenie lieku na rakovinu, je mojím konečným, najvyšším snom, pretože aj keď sa mi darí a mám sa dobre, stále mám rakovinu a nechcete štvrté štádium, ale mám ho, aj tak si myslím, že vzadu v mojej mysli, to je neustále akoby OK," zamyslela sa nad svojou diagnózou. "Čo môžem urobiť, aby som pomohla priniesť viac povedomia, čo môžem urobiť, aby som pomohla získať peniaze, čo môžem urobiť, aby som tak trochu posunula výskum nielen pre seba, ale pre všetkých ostatných, ktorí trpia rakovinou?" hľadá Doherty odpoveď sama u seba.

Shannen sa predviedla aktuálne v akčnom filme Pevnosť po boku Brucea Willisa:

Herečka môže byť zatiaľ spokojná. "Darí sa mi skvele a cítim sa výborne. Cítim sa byť naozaj požehnaná, tento rok bol pre mňa zaujímavý, pretože práca je pre mňa veľmi dôležitá a najmä ako niekto s rakovinou chcete neustále dávať najavo, že viete, že ste veľmi žiadúci, a to aj pracovne, lebo často pre ľudí, ako som ja, je to práca, ktorá je našim hnacím motorom. Je to práca, kvôli ktorej sa ráno zobudím taká nadšená, že môžem ísť tvoriť a robiť svoju prácu, ktorú milujem, a tento rok bol jednoducho fenomenálny," prezradila s hrdosťou.

​S prijatím ponuky hrať generálku Dobbs vo filme Fortess mala vraj spočiatku Doherty problém. Nič podobné ešte nehrala, ale presvedčil ju napokon režisér, čomu je rada. Rozumela si najmä s Willisom. "Bruce bol úžasný, myslím, že sme mali jednu scénu, pri ktorej sme sa veľmi spojili. Bol to moment medzi nami, keď sme sa nedohodli na žiadnom dialógu a celú sme ju len improvizovali, a to bolo pre mňa neuveriteľne výnimočné," zverila sa Doherty s jasnými sympatiami k akčnému hrdinovi. "Na túto skúsenosť sa budem vždy tak trochu pozerať ako na to, že som mohla pracovať s obrovskou akčnou hviezdou, s niekým, koho každý jeden film som videla, takže som bola ako malé dieťa v cukrárni. Panebože, je to také vzrušujúce, také vzrušujúce. Dodnes som nadšená," rozplývala sa herečka nad spomienkami z filmovania. Pre mnohých môže byť vzorom nepoddajnosti a rozhodne jej všetci držia palce, aby jej "posledné" štádium zvládala ešte roky s takou ľahkosťou, ako doteraz.

Súvisiace články

Najčítanejšie