Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Shannen Doherty, alias seriálová Brenda, ukázala, ako jej tvár poznačilo posledné štádium rakoviny!
Zdielať na

Shannen Doherty, alias seriálová Brenda, ukázala, ako jej tvár poznačilo posledné štádium rakoviny!

Archívna reportáž

S hviezdou seriálu Beverly Hills 902 10 sa osud v posledných rokoch veľmi nemaznal. Ešte v roku 2015 jej lekári diagnostikovali rakovinu prsníka po tom, čo sa jej nepozdávalo čudné správanie jej psa, nemeckého ovčiaka, ktorý vraj prvý jej chorobu vycítil. Shannen Doherty si však vtedy nechala svoje tajomstvo pre seba a pustila sa do práce, verila, že sa jej podarí nad chorobou zvíťaziť. To sa aj spočiatku zdalo byť skutočnosťou, keďže choroba po náročnej liečbe ustúpila. V roku 2019 však prišli lekári s tou najhoršou správou, rakovina sa vrátila, žiaľ, hneď v jej poslednom štádiu.

Herečka Shannen Doherty je napriek smrteľnej diagnóze známa svojim optimizmom a chuťou do života, ktorú prezentuje aj na sociálnych sieťach. Svojimi bláznivými videami inšpiruje mnohých ľudí v podobnej neblahej situácii, avšak tentokrát pridala príspevok z iného súdka. Odhalila svoju tvár bez príkras či filtrov, aby demonštrovala skutočnú silu, ktorú v sebe každá žena pod nánosmi mejkapu skrýva, a zároveň bojovala proti pokrivenému vnímaniu krásy vo svete šoubiznisu. 

Herečka, ktorá sa do povedomia divákov dostala najmä ako Brenda Walsh zo seriálu Beverly Hills 902 10, už roky na sociálnych sieťach odhaľuje svoje súkromie a mapuje jej boj so zákernou rakovinou. Aj keď tak väčšinou robí prostredníctvom veselých, odľahčených príspevkov a videí, kde jej robí spoločnosť verný psík Bowie či kamarátka Sarah Michelle Gellar, občas jej príspevky nesú aj vážnejšie posolstvo. V tom poslednom odhalila na selfie fotke tvár, ktorú poznačili náročné cykly chemoterapie, a v neposlednom rade smútok a strach z budúcnosti.

Shannen okrem iného nakrúca aj zábavné videá spolu s kamarátkou Sarah Michelle Gellar:

"Dnes večer som pozerala film a všimla som si, že je tam veľmi málo ženských postáv, s ktorými by som sa mohla stotožniť. Viete, ženy bez výplní, bez botoxu, bez liftingu. Ženy, ktoré prijali svoju tvár a všetky životné skúsenosti, ktoré sa na nej odzrkadlili. Ja som skutočne žila. Som rada, že som žila a že moja tvár odráža môj život. Prežila som veľa, áno, aj rakovinu, ale aj oveľa viac. Teraz objímam samu seba. Konečne. Už som skoncovala s vnímaním, ktoré sa z nás snažia urobiť časopisy a Hollywood. Chcem vidieť viac žien ako som ja, ženy ako sme my," napísala Shannen k fotografii svojej "nahej" tváre. Na jej status okamžite reagovalo pozitívne množstvo fanúšikov, ale aj známe tváre šoubiznisu. Svoju podporu vyjadrila aj jej kolegyňa Jennie Garth alias Kelly z Beverly Hills 902 10, či taktiež vážne chorá herečka Selma Blair, ktorej diagnostikovali ochorenie skleróza multiplex.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ShannenDoherty (@theshando)

Medzi komentármi sa objavilo aj meno slávnej českej modelky Paulíny Pořízkovej, ktorá jej taktiež známa búraním kultu umelej krásy a diktátu z Hollywoodu. "Ďakujeme. Potrebujeme viac takých, ako si ty," napísala. Shannen diagnostikovali ochorenie po prvýkrát ešte v roku 2015 a následne podstúpila mastektómiu, pri ktorej jej lekári odstránili jeden prsník. Avšak ani to nezabránilo chorobe vrátiť sa v roku 2019 v ešte hrozivejšej sile v už poslednom, terminálnom štádiu. Odvtedy však herečka bojuje s osudom s dávkou optimizmu a snaží sa vychutnať si každý jeden deň, keďže nikdy nevie, ktorý bude jej posledným, napokon, ako každý. Inšpiruje tak mnohých ľudí s podobným osudom, ale aj zdravých ľudí, ktorí niekedy zdravie a život berú ako samozrejmosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie