Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Posledný darček od Gotta jeho najstaršej dcére! Skončí v záložni?!
Zdielať na

Posledný darček od Gotta jeho najstaršej dcére! Skončí v záložni?!

Archívna reportáž

Po skone Karla Gotta († 80) na tom zostali pozostalí, čo sa týka podielu na jeho majetku, veľmi rôzne. Celý zhruba miliardový balík zdedila jeho manželka Ivana Gottová (47) a ich dcéry. Ani jedna z nemanželských dcér si nemohla na dedičstvo nárokovať, keďže sa ho krátko pred jeho úmrtím vzdali, ako je oficiálne známe. Najmä najstaršia dcéra Zlatého Slávika je na tom ale veľmi biedne po mnohých stránkach, vrátane finančnej. Od otca jej zostala na pamiatku iba jedna zlatá retiazka, ktorú jej odovzdala jej mama pred tohtoročným odchodom do Fínska.

Nemanželská dcéra Karla Gotta, jeho prvorodená, Dominika Gottová, si v živote prešla mnohými peripétiami. Najskôr ju otec zatajoval, potom, ešte počas puberty, si zas užila pozornosti verejnosti nemu až neúrekom. To nemohlo nezanechať na na pohľad krehkom a naivnom dievčati stopy. Jej pohľad na spôsob života sa aj vďaka otcovi riadne líšil od toho bežného. Bol jej veľkým vzorom a zapáčil sa jej aj bohémsky spôsob života. Ten je ale značne nákladný a na rozdiel od úspešného otca, na to bez jeho pomoci nemala.

Keď jej vstúpil do života Tomi Tolkki, vtedy veľmi populárny gitarista fínskej skupiny Stratovarius, mala zrejme jasno. Podobne ako otec, aj on sa pohyboval v bohémskom svete a tak aj žil. Cestovala spolu s ním po celom svete po koncertoch a užívala si všetkého naplno, na deti vraj vôbec nepomýšľala. Nevidela sa ideálna matka, možno aj z jej životných skúseností. Časom sa ale popularita Tima strácala aj kvôli jeho psychickým problémom a Dominika si musela zvykať na život v núdzi. Občas jej bohatý otec pomohol, ale veľmi rýchlo boli všetky peniaze, ale aj akékoľvek cenné dary, hneď preč.

Dominika sa spolupodieľala na knihe spomienok na jej slávneho otca:

Zrejme už poučený majster ešte pred jeho skonom prepisoval rôzne nehnuteľnosti na manželku a dokonca požiadal svoje dve nemanželské dcéry, aby sa za istý, pomerne smiešny obnos vzhľadom k jeho celkovému majetku, vzdali svojich dedičských práv. Podpísaním súhlasu si zrejme Dominika naplno neuvedomovala, čo to bude pre ňu znamenať. Ocitla sa v biede, bez peňazí a okrem štýlového nábytku, ktorý si dala previezť z Prahy do sociálneho bytu v Helsinkách, má od otca už iba jednu zlatú retiazku. Aj to iba vďaka mame, ktorá jej ju uchovávala bez jej vedomia u seba.

​Keď Dominika odchádzala do Helsínk, mama jej odovzdala poslednú vec, ktorú jej svojho času daroval slávny otec. Iné darčeky od neho Dominika už nevlastní. "Vo finančnej kríze som bol nútená predať darčeky od otca, niektoré mi boli odcudzené. Preto ma mama prekvapila, keď mi odovzdala krásnu zlatú retiazku, ktorú mi kedysi daroval otec," zverila sa Dominika pre idnes.cz. Uviedla tiež, že má dohodnuté dva rozhovory s bezpečnostnou službou vo Fínsku, vďaka novej práci by potom mohla byť dostatočne zabezpečná, aby nemusela poslednú spomienku na otca predať hlboko pod cenu. Ale ktovie, dokedy. Snáď sa jej finančné pomery po príchode manžela z Mexika zlepšia. Možno sa jej podarí skutočne konečne zamestnať a neprežívať na podpore.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie