Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Úprimnosť nadovšetko! Hviezdny herec priznal, že podvádzal všetky partnerky, musí sa liečiť!
Zdielať na

Úprimnosť nadovšetko! Hviezdny herec priznal, že podvádzal všetky partnerky, musí sa liečiť!

Zdroj: instagram/JF

V Hollywoode vychádzajú čoraz častejšie na povrch rôzne slabiny hviezd, najmä čo sa týka sexuálneho správania hercov a vplyvných filmových producentov či režisérov. Najnovšie sa priznal pod vplyvom okolností ku svojim zvrhlým praktikám voči študentkám školy, kde učil, aj herec James Franco (43). Zažalovali ho totiž jeho tri bývalé študentky.

Neprejde snáď mesiac, aby ženy, povzbudené hnutím Me Too, nepodali nejakú žalobu na nejakú celebritu či známu osobu. Medzi obžalovaných sa už v roku 2019 dostal aj hollywoodsky herec James Franco. V roku 2019 podali dve z jeho bývalých študentiek na herca spoločnú žalobu, v ktorej ho obvinili zo sexuálneho obťažovania, zneužívania a nátlaku.  V júni tohto roku sa Franco s nimi dohodol na zaplatení vyrovnania vo výške 2 000 000 dolárov. V skutočnosti to ale nebolo jeho prvé obvinenie zo sexuálnych prečinov. Tri študentky ho obvinil rok predtým, ale vtedy to herec prostredníctvom právnika rázne poprel, píše portál PageSix.

Je až neuveriteľné, ako nechali so sebou manipulovať študentky hereckej školy, kde bol Franco jedným z učiteľov. V žalobe stálo, že Franco viedol kurz "sexuálnych scén" a nútil ich, aby imitovali milostné scény a nakrúcali to. Nahrávky mali slúžiť ako materiál na konkurz pre filmový projekt a herec z nich vyberal najlepšie. Projekt  sa ale neuskutočnil. V prvej žalobe študentky tvrdili, že Franco sa k nim správal nevhodne, zneužíval svoje postavenie učiteľa a pravidelne na ne vyvíjal nátlak, aby sa zapojili do sexuálnych aktov, ktoré ďaleko presahovali štandardy filmového priemyslu. Jedna uviedla, že Franco jej odstránil ochrannú fóliu zakrývajúcu intímne partie a simuloval na nej orálny sex, keď "cvičili orgie". 

Francovi nemožno uprieť charizmu a herecký talent, ten využil aj vo filme o hercovi Jamesovi Deanovi, kde stvárnil hlavnú postavu:

"Bola to tá najväčšia hlúposť, akú som kedy urobil. Nevyučoval som intímne scény, bol to dosť provokatívny názov kurzu. Išlo skôr o romantické scény o tom, čím prechádzajú mladí ľudia. O to tam šlo, nie o milostné scény," herec trvá dodnes na svojom, no vinu nepopiera. "Keď v roku 2018 vyšiel článok s tými obvineniami voči mne, povedal som si, že jednoducho budem mlčať. Stiahnem sa. Nebola to správna doba na nejaké vyjadrenia. Ľudia boli na mňa nahnevaní a ja som potreboval načúvať," vysvetľoval herec dôvod jeho mlčania. Od roku 2016 sa liečil z alkoholizmu a závislosti od sexu. Priznal, že v minulosti podvádzal všetky svoje partnerky, vraj len s výnimkou tej poslednej, herečky Isabel Pakzad, s ktorou je od roku 2017. "Už predtým som sa liečil zo závislostí, takže som svoje skúsenosti využil na to, aby som na sebe zapracoval a zmenil sa," dodal odhodlane.

James Franco je momentálne v stabilnom vzťahu s herečkou Isabel Pakzad, takto sa udržuje dvojica vo forme:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Just Jared (@justjared)

Ktovie, čo ho v druhom prípade primälo k priznaniu, svoju vinu ale potvrdil v podcaste The Jess Cagle Show. "Pozrite, priznávam, že som spal so študentkami. Nespal som s nikým konkrétne z tejto triedy, ale v priebehu rokov, keď som pôsobil ako učiteľ, som spal so študentkami, a to bola chyba. Kvôli tomu som nezačal učiť," vyšiel Franco s pravdou von."Mal som dobrovoľný pomer so študentkou, k čomu nikdy nemalo dôjsť. V tej dobe som si hovoril, že ak je to vzájomné, nie je to problém. Samozrejme, od ostatných učiteľov som počul, že to nie je rozumné, ale bol som dosť ľahkomyseľný," priznal svoj omyl. Hoci sa postavil problému čelom, vinu to z neho v každom prípade nezmýva, snáď bude aspoň mementom pre ostatných.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie