Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zašlo to opäť tak ďaleko? Gottová absolvovala ďalšie protialkoholické liečenie!
Zdielať na

Zašlo to opäť tak ďaleko? Gottová absolvovala ďalšie protialkoholické liečenie!

Archívna reportáž

Už je jasné, že boj so svojimi démonmi nezvláda Dominika Gottová ani v Helsinkách. Vo februári tam odletela z Prahy, aby sa dala do poriadku po fyzickej aj psychickej stránke, ale zrejme sa to nepodarilo. Po prílete do Fínska sa hneď vybrala do zdravotného zariadenia, kde mala absolvovať odvykaciu kúru. Zakrátko odtiaľ ale odišla domov, vraj sa bude ďalej liečiť ambulantne. Začala si hľadať prácu, ale márne. Aj jej manžel Timo ju opustil na dlhú dobu, lebo šiel zarábať do Mexika, kde má niekoľko rokov svoj druhý domov.

Na Helsinki sa začiatkom roku po dlhšom pobyte v Prahe Dominika Gottová celkom tešila. Mal tam na ňu čakať manžel Timo Tolkki v sociálnom byte, ktorý výhodne dostali do prenájmu od mesta. V Prahe to už nezvládala najmä psychicky, keď musela neustále počúvať rôzne nepekné poznámky na jej adresu a trpieť nadmernú pozornosť verejnosti. Navyše nemala prácu, čím vznikol problém aj s platením nájmu a základných potrieb. Začala mať aj zdravotné problémy vďaka nadmernému užívaniu sedatív, ktoré vraj hojnou mierou zapíjala alkoholom. 

V Helsinkách videla svoju záchranu aj v liečebni, kde pred rokmi absolvovala odvykaciu liečbu. Tam mala namierené krátko po prílete. To sa jej aj podarilo uskutočniť, ale nie je isté, či liečbu absolvovala až do konca. Nepodržal ju ani manžel, ktorý radšej odletel do slnečného Mexika, kde má údajne lepšie ponuky na prácu. Na letenku si vraj od Dominky zobral peniaze z jej sociálnej podpory a zanechal ju odkázanú len na seba. 

Dominka minulý rok spolupracovala aj na knihe o jej slávnom otcovi s názvom Posledné roky s Karlom:

​Pritom to boli hlavne lieky, od ktorých si chcela v helsinskom zariadení Dominika odvyknúť. "Nemôžem to urobiť naraz, najprv sa musím zbaviť drog, pretože môžu byť pre mňa smrteľné," povedala ešte vtedy a relatívne sa jej to údajne aj podarilo. Ale už v novembri tohto roku Dominika opäť nastúpila na kliniku v Helsinkách, kde sa už v roku 2018 pokúšala liečiť z alkoholizmu, podľa informácií Ahaonline.cz. "Na tej klinike, ktorú mi zaplatil otec, som sa skutočne v tej dobe dostala z najhoršieho," zverila sa svojho času. Podľa všetkého, jej to aj teraz opäť pomohlo. "Bola som tam tri týždne a teraz dochádzam na ambulantnú liečbu," pochválila sa, že všetko je na dobrej ceste. 

Dominikin život v Prahe bol príliš hektický, čo sa odrazilo aj na jej zdravotných problémoch a závislosti na alkohole: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Gottová (@dominika.gottova)

​Ako bude ale najstaršia Gottova dcéra zvládať samotu v zimných mesiacoch vo zväčša zachmúrených Helsinkách, nevedno. S Timom to nemá vôbec isté, že ju príde podporiť do Helsínk na dlhšiu dobu. Možno by jej prospel pobyt v inej krajine, ako napríklad v Taliansku, o čom kedysi uvažovala a podporoval ju v tom aj otec. "Našli mi napríklad liečebňu v Taliansku. Povedali, že by mi tam bolo dobre, že to tam budem mať rada, pretože mám rada talianske jedlá, že je tam dobrý tím, každý má osobného ošetrovateľa, ktorý sa o vás stará od rána do večera. Ďalším argumentom bolo, že by som sa tam mohla usadiť a nájsť si prácu," spomína Dominika na prepásnutú šancu. V Helsinkách má vraj aj priateľa pochádzajúceho práve z Talianska, ktorý Dominiku údajne aj finančne podporuje, keď treba, no na perspektívny vzťah to nevyzerá.

Súvisiace články

Najčítanejšie