Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kráľovná zachovala dekórum, Meghan a Harry budú súčasťou kráľovských Vianoc! Ale spôsob AKO, je veľavravný!
Zdielať na

Kráľovná zachovala dekórum, Meghan a Harry budú súčasťou kráľovských Vianoc! Ale spôsob AKO, je veľavravný!

Archívna reportáž

Po tom všetkom, čo spôsobili tento a minulý rok britskej kráľovskej rodine vojvodovia zo Sussexu, je až na počudovanie, ako veľkodušne sa k nim naďalej chová kráľovná Alžbeta II. Dokonca od nej vraj dostali pozvánku aj na tradičný vianočný obed. Vojvodovia však veľmi dobre vedia, že si svojimi negatívnymi výrokmi o obľúbených monarchoch vážne poškodili povesť u mnohých Britov a odcudzili sa aj princovi Charlesovi a princovi Williamovi. Nechcú preto svojim príchodom zrejme priveľmi provokovať.

V britskom kráľovskom sídle na Windsorskom zámku vrcholia prípravy na Vianoce. Najbližší rodinní príslušníci kráľovnej Alžbety II. už dávnejšie dostali pozvánky na spoločný vianočný obed. Už teraz je jasné, ze vojvodovia zo Sussexu nebudú prítomní na slávnostnom kráľovskom obede, za ktorým nasleduje rozdávanie darčekov pri vyzdobenom stromčeku, píše portál Express. Vždy pritom panuje dobrá nálada a zábavná atmosféra, o ktorú sa vedel svojimi bonmotmi najlepšie postarať najmä zosnulý princ Philip. Ten bude teraz všetkým veľmi chýbať. Minulý rok sa toto pekné tradičné stretnutie rodiny nekonalo kvôli covidu.

Kráľovský expert Neil Sean prezradil, že aj rebelský pár vojvodov sa predsa len nejakým spôsobom zúčastní rozdávania darčekov. V rozhovore na svojom kanáli na YouTube Sean uviedol: "Budú tam nejaké darčeky, ale bude to veľmi formálne. Ale treba povedať, že čokoľvek si pošlú, bude to na diaľku. To je dosť smutné vzhľadom na to, že kráľovná je 70 rokov na tróne a musí riešiť niektoré z najťažších rozhodnutí vo svojom pracovnom a osobnom živote". Pravdepodobne sa pritom budú kontaktovať s kráľovnou a rodinou prostredníctvom videorozhovoru, ale aj toto spojenie sa dá chápať ako pekné gesto od kráľovnej.

Minuloročné Vianoce si musela Alžbeta II odpustiť, strávila ich v súkromí s manželom:

​V rovnakom čase sa vyjadrila kráľovská komentátorka Gwen Flamberg, že vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu by rozhodne mali navštíviť kráľovnú, keďže tá "nemladne". V rozhovore pre US Weekly povedala stručne svoj názor a želanie. "Priala by som si, aby prišli na Vianoce. Kráľovnin vianočný obed je vždy veľmi veľká udalosť. Nie som si celkom istá, či sa uskutoční tak, ako pred pandémiou, pretože pandémia stále trvá. Ale povedzme si, že nemladne a ja by som rada dúfala, že spolu ešte strávia dostatok času," komentovala situáciu v kráľovskej rodine jej priaznivkyňa.

V Clarence House, sídle budúceho kráľa, už tento rok pri stromčeku privítali malých hostí:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Ďalší kráľovský expert Jonathan Sacerdoti zas povedal, že by to bola "skvelá príležitosť na určité rodinné uzdravenie". V rozhovore svoj názor zhrnul pár vetami: "Viem si predstaviť, že kráľovná by ich tam mala rada. Chápem, prečo je pre nich veľmi ťažké vrátiť sa na Vianoce, ale tiež by to mohla byť skvelá príležitosť na budovanie mostov a na určité rodinné uzdravenie. Myslím si, že by to pravdepodobne chceli aj oni a aj zvyšok rodiny by to pravdepodobne mohol chcieť". V prípade princa Charlesa, na ktorého jeho syn Harry s nepodarenou nevestou Meghan útočili najviac, ale aj princa Williama, je rozhodne veľmi otázne, či by si chceli "kaziť" sviatky prítomnosťou rodinných rebelov. Isté je, že zmierenie by prinieslo na oboch stranách úľavu a ktovie, koľko príležitostí na kontakt s kráľovnou sa ešte vyskytne.

Súvisiace články

Najčítanejšie