Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zápal pľúc, srdcový kolaps, JIS... Krampol sa konečne ozval z nemocnice, TAKTO je na tom!
Zdielať na

Zápal pľúc, srdcový kolaps, JIS... Krampol sa konečne ozval z nemocnice, TAKTO je na tom!

Archívna reportáž

Posledné mesiace majú priaznivci herca a zabávača Jiřího Krampola (83) o jeho zdravie veľké starosti. Herec už nie je práve najmladší a keďže ešte stále pomerne intenzívne vystupuje, nezostáva mu zrejme energia na boj s jeho dlhoročným problémom s prieduškami. Zle reagoval aj na injekcie proti covidu, bol preto aj hospitalizovaný v nemocnici. Tam leží aj teraz so zápalom pľúc, ale ako sa zdá, z najhoršieho je už vďaka intenzívnej lekárskej starostlivosti vonku.

Jiří Krampol sa konečne po takmer týždni, čo musel ležať na jednotke intenzívnej starostlivosti, vrátil do normálnej nemocničnej izby a doliečuje sa tam zo zápalu pľúc. Dokedy bude musieť ešte byť v nemocnici ale nevedno. Herec by bol počas Vianoc veľmi rád doma, ale zdravie je, samozrejme, najdôležitejšie. Jeho stav bol po prijatí do nemocnice veľmi vážny a po pár dňoch sa dostavili aj komplikácie so srdcom. Musel preto podstúpiť aj operáciu, ale našťastie má zjavne stále dobrú kondíciu a všetko zvládol. 

​O svojom zdravotnom stave a trápení porozprával Krampol aj pre reláciu Showtime. "Mal som zápal pľúc, potom som mal nejaký srdcový kolaps a tie priedušky, takže som mal naozaj namále. Bolo to blbé, tak ma z toho pomaly dostávali. Dych už sa vrátil, snáď je veľké nešťastie zažehnané, ale som ešte v nemocnici. Musím sa jednoducho šetriť," zveril sa so svojimi peripétiami a dodal, že s vystúpeniami musí načas prestať, lebo dlhé cesty autom na zájazdy zatiaľ neprichádzajú do úvahy. Ale ani chladné zimné počasie neprospieva jeho chorým prieduškám.

Jiří Krampol skvelo zabavil aj divákov televízie JOJ:

Ani po dvoch týždňoch strávených v nemocnici nemôže ešte zďaleka povedať, že je zdravý. "Sem-tam mi ešte dávajú kyslík, dnes ma previezli z jednotky intenzívnej starostlivosti," spomenul zjavne z choroby vyčerpaný Krampol. "Mne bolo naozaj strašne, ja som si naozaj myslel, že je to konečná a tu ma doslova vypiplali," opísal svoju kritickú situáciu a nezabudol pritom poďakovať lekárom, sestričkám a ďalšiemu nemocničnému personálu, ktorí sa o neho veľmi intenzívne starali. Doslova ho dostali z druhého brehu. 

Za neutíchajúcimi zdravotnými problémami je aj hektický životný štýl a pracovné nasadenie Jirku Krampola: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Bubilkova (@zuzanabubilkova)

​Chorľavý herec sa snáď konečne po tomto nepríjemnom zážitku s chorobou upokojí a dá na radu lekárov, že musí aspoň polroka relaxovať. Zuzana Bubílková mu vyčíta, že má na svoj vek veľmi náročný spôsob života."Jirka od rána do večera chodí po rôznych návštevách, reštauráciách a podobne. Nedokáže byť doma sám ani päť minút. Mal by si urobiť poriadok vo svojom vlastnom životnom štýle,"  tvrdí. Jeho manažér Miloš Schmiedberger sľúbil lekárom, že bude na jeho režim odteraz dozerať. "Jirka musí myslieť na seba. Určite po dobu, keď bude hroziť covid. Aj keď je očkovaný, je astmatik, choroba by ho veľmi ohrozila. Takže lekári rozhodli, že žiadne akcie," prezradil s tým, že to postráži.

Súvisiace články

Najčítanejšie