Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šokujúci zvrat! Baldwin tvrdí, že spúšť na vražednej zbrani nestlačil!
Zdielať na

Šokujúci zvrat! Baldwin tvrdí, že spúšť na vražednej zbrani nestlačil!

Archívna reportáž

Okolo šokujúcej kauzy súvisiacej s usmrtením hlavnej kameramanky nízkonákladového westernu Rust, Halyny Hutchins (42) pochádzajúcej z Ukrajiny, panujú naozaj až neskutočné dohady. Jednou z nich je aj posledná, veľmi sporná výpoveď herca Aleca Baldwina, že on vôbec nestlačil spúšť zbrane, ktorá usmrtila kameramanku.

Vo svete peňazí, kde často vyhráva ten, kdo ich má najviac, možno ani tak veľmi neprekvapuje, že sa bohatí klienti právnikov dokážu bez väčších problémov vyviniť z čohokoľvek, za čo by mali byť odsúdení. Zrejme k nim patrí aj hviezdny herec Alec Baldwin. Nielenže bolo doteraz jasné, že je strelcom zo zbrane, ktorá usmrtila kameramanku Halynu Hutchins, ale otázne bolo, prečo napriek pravidlám mieril v zábere strelnou zbraňou priamo na ňu. Herec ale priam šokujúco najnovšie tvrdí, že spúšť na zbrani vôbec nestlačil. Baldwinovi právnici iste dobre vedia, prečo mu poradili, ako upraviť výpoveď.

Ak by to tak ale skutočne bolo, potom je veľmi otázne, na čo poukazoval obvinený herec. Niekto by, celkom pochopiteľne, musel strieľať namiesto neho. Nie je ale v tomto momente jasné, ako by sa niečo také mohlo odohrať, ale Baldwinovi sa momentálne iste uľavilo, pokým sa bude musieť celá kauza opätovne prehodnotiť. Obvinený herec v rozhovore pre americkú televíziu uviedol, že nestlačil spúšť zbrane, ktorú držal počas nakrúcania filmu Rust. Televízia vopred zverejnila úryvky z rozhovoru. "Nestlačil som spúšť. Nikdy by som na niekoho nenamieril zbraň a nestlačil spúšť. Nikdy," šokoval herec, ktorý si vo filme zahral hlavnú úlohu a bol aj jedným z jeho producentov.

​Tento televízny rozhovor bol pre Baldwina prvým od nešťastia, ktoré zrejme zapríčinil, aj keď iste nechtiac, 21. októbra počas nakrúcania westernu v Novom Mexiku. Vyšetrovatelia tvrdia, že členovia filmového štábu Baldwinovi povedali, že manipulácia so zbraňou nie je nebezpečná. Stále sa ale snažia zistiť, ako je možné, že v zbrani bol ostrý náboj. Na základe úryvku z rozhovoru pre televíziu ABC vidieť, že Baldwin vypovedal trasúcim sa hlasom a pri rozhovore o kameramanke Hutchins sa aj rozplakal. Na otázku, ako sa to mohlo stať, Baldwin odpovedal, že "netuší". "Niekto vložil do zbrane ostrý náboj, ktorý na tom mieste ani nemal byť," skonštatoval herec tváriaci sa priam ako neviniatko.

​Podľa vyšetrovateľov sa zistilo, že guľka, ktorá zabila kameramanku Hutchins počas nakrúcania filmu Rust, mohla byť aj podomácky vyrobená, akú dodával zbrojár z Nového Mexika z predchádzajúceho filmu, kde sa údajne na strelnici používala provizórna munícia na výcvik hercov. Podľa jeho slov je však ešte priskoro na to, aby sa rozhodlo, či bude v tomto prípade podaná žaloba. Kvôli zastreleniu Hutchins však už čelí občianskoprávnym žalobám mnoho aktérov tejto už priam záhadnej udalosti. Kto za toto usmrtenie nakoniec ponesie zodpovednosť, je veľm otázne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie