Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Šialené tvrdenie právnikov po tragickej streľbe Baldwina! Bolo to PLÁNOVANÉ!
Zdielať na

Šialené tvrdenie právnikov po tragickej streľbe Baldwina! Bolo to PLÁNOVANÉ!

Archívna reportáž

Od tragickej udalosti, keď došlo k úmrtiu talentovanej kameramanky ukrajinského pôvodu, Halyny Hutchins (†42), uplynuli dva týždne a vinník ešte zďaleka nie je jasný. Strelcom bol síce herec Alec Baldwin (63), ale domnieval sa, že zbraň, s ktorou pri nakrúcaní filmovej scény strieľal, je len rekvizitou so slepými nábojmi. Ubezpečil ho o tom asistent réžie David Halls, ale ten zas zobral pištoľ zo stolíka od poverenej zbrojárky Hannah Gutierrez-Reed (24), ktorá za zbrane zodpovedala. Porušilo sa pritom veľa bezpečnostbaldwinných pravidiel nielen zo strany menovaných. Všetko je teraz predmetom vyšetrovania.

Všetci účastníci streľby na pľaci, kde sa nakrúcal western Rust na obľúbenom mieste hollywoodskych filmárov pri Santa Fé, sa ocitli pod obrovským tlakom. Nešťastná je najmä mladá neskúsená zbrojárka Hannah Gutierrez-Reed, dcéra slávneho kaskadéra a pištoľníka Thella Reeda (78). Na ňu sa poukazuje najviac. Svoju kariéru vo filme ako zbrojárka pritom začala iba nedávno a otec je pritom veľmi pomáhal. Na túto pozíciu sa ale vraj zatiaľ veľmi necítila, ako priznala v istom podcaste. Pri nakrúcaní filmu bolo jej úlohou  dohliadať na správnu funkčnosť všetkého vybavenia vrátane strelných zbraní, ale niektorí zo štábu sa vyjadrili, že si počínala ľahkovážne a bola pri tom aj neopatrná a nedôsledná.

Hannah si preto najala na svoju obranu právnikov Jasona Bowlesa a Roberta Gorencea. Teraz prišli so šokujúcou verziou, prečo sa celá tragédia stala a kto za ňu skutočne môže. Spravodajský portál yahoo.news uvádza, že právnici vydali vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že tragický incident je v skutočnosti výsledkom úmyselnej sabotáže niektorých zamestnancov. "Predpokladáme, že niekto vložil do škatule ostrý náboj - čo znamená, keď sa nad tým zamyslíte, že osoba, ktorá vložila ostrý náboj do škatule s tupými nábojmi, musela mať za cieľ jedine sabotovať toto natáčanie," prišiel s novou teóriou advokát Jason Bowles.

K hroznému incidentu na nakrúcaní filmu Rust sa vyjadrili aj slovenské herecké hviezdy:

​Pri podrobnej analýze tragickej udalosti po konzultácii s klientkou prišiel advokát na niektoré podozrivé momenty. Gutierrez-Reed vraj nechala zbrane nejaký čas bez dozoru, pretože vykonávala druhú prácu ako asistentka hlavných rekvizít. "Máme časový rámec medzi 11.00 a 13.00 hodinou, keď boli strelné zbrane občas bez dozoru. Takže bola príležitosť s nimi manipulovať," prehlásil skúsený právnik na obranu mladej zbrojárky. Táto možnosť úmyselného činu niekoho, kto chcel zrejme z nejakého dôvodu riskovať aj možné zranenie či úmrtie kolegov na pľaci počas nakrúcania, keď medzi slepé náboje vložil aj ostré, ale vyznieva priam šialene. 

Alec prostredníctvom Instagramu obhajuje produkciu, ktorej je sám šéfom a zároveň tvrdí, že bude bojovať v Halyninom mene za bezpečnosť zbraní na pľaci:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Advokát  Jason Bowles predpokladá, že to mohla byť sabotáž preto, lebo práve v osudný deň došlo k incidentu medzi niektorými zamestnancami a produkciou. Sťažovali sa na zlé podmienky počas ich práce na pľaci, nesplnenie ich ich požiadaviek na ubytovanie, meškanie pláce a celkovú bezpečnosť pri práci. Niektorí preto z nakrúcania na protest aj skutočne odišli. Kvôli šetreniu zo strany produkcie sa podcenila nutnosť bezpečnostného školenia pre účastníkov filmovania. Tým bola ohrozená bezpečnosť celej výroby. Ani neskúsenej zbrojárke Hannah sa nedostalo požadovaného školenia a navyše ju poverili aj inou úlohou a cítila sa preto prepracovaná. V tomto tragickom prípade je toho zjavne viac temného, ako sa na prvý pohľad zdalo. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie