Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Krampol náhle zrušil predstavenie a smeroval do nemocnice! Tam ho napojili na prístroje!
Zdielať na

Krampol náhle zrušil predstavenie a smeroval do nemocnice! Tam ho napojili na prístroje!

Obľúbený český herec a zabávač Jiří Krampol (83) už nepatrí medzi najmladších, ale svojej profesie sa ešte stále vzdať nechce. Je až mimoriadne aktívny a poslednú dobu intenzívne spolupracuje najmä so Zuzanou Bubílkovou (69). Obaja majú podobný zmysel pre humor, vďaka čomu si vraj dobre rozumejú. Poznajú sa už dlhé roky, ale iba nedávno začali spolupracovať ako dvojica na ucelenom programe. Minulý týždeň však herec jedno predstavenie ledva ustál a druhé musel dve hodiny pred začiatkom zrušiť v dôsledku zhoršeného dýchania.

Napriek svojmu zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu sa Jiří Krampol vie postaviť k životu s humorom. Vo štvrtok musel zrušiť na poslednú chvíľu svoju účasť v programe Zase je mi do spevu v pražskej Činohernej kaviarni. Mal tam byť hosťom Báry Grafnetrovej, ale napokon to skončilo hospitalizáciou. "Mám problémy s tými prekliatymi prieduškami," prezradil dôvod svojho trápenia. 

"Nedávno mi dali tretiu dávku očkovania a v ten istý deň som polovicu predstavenia nemohol chytiť dych. Potom sa to vyrovnalo, ale nebolo to ono. Po druhom očkovaní som umieral, teraz to bolo lepšie, ale nebol som fit. A včera sa to zhoršilo," zveril sa pre eXtra.cz inak navonok vitálny herec.

Zaspomínajte si na Krampola v jeho zlatej ére:

Podľa všetkého sa ale dal Jiří Krampol opäť rýchlo do poriadku. "Hneď ráno ma pustili. Zaplať pánboh, nie je to nič vážne, som v poriadku. Buď som zdravý, alebo zle vyšetrený," komentoval s jeho typickým humorom svoj zdravotný stav obľúbený zabávač a opísal, čo s ním v nemocnici robili. "Vzali mi krv a urobili testy. S tými prieduškami je vážny problém, takže si ma tam nechali cez noc. Napojili ma na prístroje a pozorovali ma. Chceli mať istotu," vysvetľoval Krampol dôvod jeho hospitalizácie v nemocnici. Začiatkom septembra musel byť hospitalizovaný tiež kvôli prieduškám. "Pozorujú môj stav, je to normálna kontrola, ale trvá niekoľko dní. Mám nabúrané priedušky, mám to síce celý život, ale teraz potrebujem, aby sa to nezhoršilo. Tak robia preventívne opatrenia. Dostávam inhalácie a skúma sa, či budem v poriadku," vysvetľoval vtedy herec.

"Choré priedušky ma trápia už odmalička. Je to dedičné. Mala to aj moja matka. Čo sa pamätám, tak to mám," prezradil Krampol. "Môj doktor hovorí, že si stále myslím, že mi v mojom veku nikdy nič nebude. A ono niekedy áno. Už horšie chodím a mám tie priedušky. Ale inak tlak, srdce, všetko v poriadku," pochvaľoval si umelec, ktorý je spájaný aj s nedávno zosnulým Belmondom, vďaka skvelému dabingu. "Najväčším problémom je pre mňa chôdza po schodoch, stále je to utrpenie," priznal sa Jiří Krampol, čo ho každodenne trápi, no v porovnaní s trápením s prieduškami je to ešte zanedbateľný problém. 

Súvisiace články

Najčítanejšie