Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Poriadny šok! Hviezdny herec priznal, že je gay a rovno sa s priateľom zasnúbil!
Zdielať na

Poriadny šok! Hviezdny herec priznal, že je gay a rovno sa s priateľom zasnúbil!

Zdroj: Instagram/Kal Penn

Známy americký herec Kal Penn (44) sa verejne priznal, že je homosexuál zároveň s oznámením, že sa so svojím dlhoročným priateľom zasnúbil. Obidve novinky oznámil tento rodák z New Jersey tesne pred vydaním jeho memoárov You Can't Be Serious. Svoju sexuálnu orientáciu vraj tajil kvôli ostýchavosti ako jeho priateľa, tak aj z vôle rodiny. Teraz zrejme cítil, že nastal pravý čas na odhalenie pravdy.

Na celom svete mohutnie hlas a sila LGBT komunity v čoraz väčšej miere a je až prekvapivé, koľké známe celebrity a osobnosti do nej patria. Do ich radov sa začlenil túto nedeľu oficiálne aj herec Kal Penn, vlastným menom Kalpen Suresh Modi, ktorého rodičia pochádzajú z Indie. Popularitu mu priniesla najmä úloha Kumara Patela v komediálnej sérii Harold a Kumar o dvoch kamarátoch, ale aj rola v seriáli Doktor House. "Jeden z nás," vyjadrila sa podľa People s potešením LGBT komunita z južnej Ázie po tom, ako sa osmelil herec priznať svoju homosexualitu.

Kal hovorí, že si, v porovnaní s ostatnými, uvedomil, že je gay, pomerne neskoro. Je však rád, že všetko dopadlo tak, ako dopadlo. Vo svojom životopise spomenul, že má veľké šťastie, že ho podporuje rodina a priatelia. "Všetci sú skvelí, je to vynikajúce, no dobre viem, že nie každý má takúto skúsenosť. Mám naozaj šťastie," píše obľúbený Kumar. Filmová hviezda je vo vzťahu so svojím čerstvým snúbencom už 11 rokov, ale jeho partner uprednostňuje život v ústraní, rovnako ako hercovi najbližší, jeho rodičia a brat. "Nemilujú pozornosť a vyhýbajú sa svetlu reflektorov," vyjadril sa presnejšie. 

Kala azda najviac preslávili príbehy Kumara a Harolda v komédii Pofajčíme, uvidíme, pripomeňte si ich v krátkej ukážke: 

Okrem spomínanej komédie sa Penn objavil aj v televíznych seriáloch ako sú Teória veľkého tresku, Ako som spoznal vašu matku, či House. Angažoval sa aj v politike a vo voľbách podporoval svojho času Baracka Obamu a dokonca pôsobil aj v jeho volebnom tíme. Aj preto si ho Obama už ako prezident vybral do svojho tímu v Bielom dome. Bolo to v rokoch 2009 - 2011, keď načas pracoval v Kancelárii pre verejné angažovanie. BBC sa Penna počas otázok a odpovedí na Reddite spýtala, aké to bolo pracovať pre prezidenta. "Vašou úlohou ako asistenta je dodržiavať prísahu, ktorú ste zložili, ale vnútorne máte tiež možnosť presadzovať aj politiku zmeny a vývoja. Môže byť veľmi frustrujúce, že politika sa hýbe tak pomaly, ale zároveň som veľmi rád za mnohé výsledky z tejto práce," zhodnotil herec.

Kal Penn je mimoriadne aktívny aj vo svete vysokej politiky. Okrem Joea Bidena sa priatelí aj s prezidentom Barackom Obamom: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kal Penn (@kalpenn)

Herec pre časopis People povedal: "Vždy som bol veľmi ústretový voči každému, s kým som osobne komunikoval." Ľudia ho aj preto majú radi a o to viac potešil v rámci svojho priznania aj juhoázijskách gayov žijúcich v Amerike. "Desi (mladí ľudia z juhoázijskej diaspóry) sú neustále porovnávaní s ostatnými a stále dookola sa im opakuje, že ich hodnota úzko súvisí s tým, koho si vezmú," poznamenal jeden z nich. "Je dôležité, keď jeden z mála všeobecne známych indických amerických hercov dokáže otvorene povedať, že má vzťah s osobou rovnakého pohlavia," hovorí za všetkých pre BBC. "Je tu niekto, koho sledovali rodičia v televízii a vo filmoch od 90. rokov" dodal a teší sa na "veľkú, gay indickú svadbu" pána Penna.

Súvisiace články

Najčítanejšie