Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pomsta Baldwinovi za roky zosmiešňovania! Trump ho označil za vraha!
Zdielať na

Pomsta Baldwinovi za roky zosmiešňovania! Trump ho označil za vraha!

Archívna reportáž

Po tragickej nehode končiacej úmrtím 42-ročnej kameramanky Halyny Hutchins iste nie je hercovi Alecovi Baldwinovi všetko jedno. Nepochybne ho trápi, že to bol on, kto vystrelil osudnú guľku. No nie všetci s ním súcitia a mnohí žiadajú jeho "hlavu". Do jeho rozjatrenej rany na duši sa rozhodol rypnúť aj syn bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa (75), Donald Trump Jr. (43). Trumpovci zjavne nikomu len tak ľahko nič nedarujú, tobôž, ak ich niekto zosmiešni, či inak napadne. To urobil Alec Baldwin v kampani proti exprezidentovi a to sa u Trumpovcov nedopúšťa.

Udalosť, ktorá otriasla nielen svetom filmu, keď na mieste nakrúcania filmu Rust pri Santa Fe v Novom Mexiku, po osudovom stlačení spúšte pištole zabil Alec Baldwin kameramanku Halynu Hutchins († 42), bude ešte dlho rezonovať v mysliach ľudí na celom svete. Je až neuveriteľné, že sa mohlo niečo také vôbec stať. Isté je, že sa tam porušilo množstvo pravidiel a zásad, a celkom nevinný nie je ani samotný herec. To všetko je predmetom vyšetrovania. Krátko po incidente Baldwin uviedol, že je tragickou udalosťou "zdrvený" a plne spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní. Rodina tragicky zosnulej kameramanky ho, ako sa zdá, z tohto činu neobviňuje.

Inak to ale vidí rodina Trumpovcov. Tá nemôže Alecovi Baldwinovi zabudnúť, že bol jedným z tých, ktorí zosmiešňovali Donalda Trumpa, dokonca veľmi intenzívne. Mnohí špekulujú, že ich aktuálne kruté výpady voči hercovi sú priamo pomstou. Alec Trumpa parodoval aj v relácii Saturday Night Live, za čo dokonca získal cenu Emmy. Obaja Trumpovci sú veľkými zástancami držania zbraní, na rozdiel od Baldwina, ktorý je presvedčený pacifista. Junior na to teraz svojsky upozornil  na sociálnych sieťach, kde zdieľal fotografiu smutného herca s nápisom: "Ten výraz v tvári, keď hlupák, ktorý je proti držaniu zbraní, zabije viac ľudí, ako sa kedy podarí vašej rozsiahlej zbierke strelných zbraní." 

Nahrávka z hovoru na tiesňovú linku v osudný deň iba krátko po nehode pred pár dňami obletela svet: 

V nedeľu na Instagrame zdieľal Trump jr. meme s Homerom Simpsonom, kde sa písalo: "Pozrime sa, ako Alec Baldwin obviňuje zbraň."  Aby toho nebolo málo, mladý Trump sa rozhodol dať do predaja tričká s provokatívnym nápisom: "Zbrane nezabíjajú ľudí, Alec Baldwin zabíja ľudí“. Je to parafráza známeho sloganu: "Zbrane nezabíjajú, ľudia zabíjajú." Toto tričko predáva na svojej internetovej stránke za 27,99 dolárov a iste očakáva, že to bude dobrý obchod. Mnoho priaznivcov Trumpa doteraz verí, že voľby bolo zmanipulované v neprospech ich favorita a tiež sa im nepáčilo, že mnohí hollywoodski herci Trumpa zosmiešňovali a fandili Bidenovi.

Jeden z mnohých meme obrázkov, ktoré si Trump Jr. neodpustil na svojom profile na adresu herca Aleca Baldwina, ktorý nechtiac pripravil o život kameramanku Halynu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Donald Trump Jr. (@donaldjtrumpjr)

Trump Jr. vo svojom príspevku vyzval na riadne vyšetrenie celého incidentu. "Mám veľa otázok. Prečo bola zbraň použitá pri nakrúcaní nabitá a schopná streľby? Prečo herec mieril pištoľou na kameramanku a stlačil spúšť? Prečo tí, ktorí tak nenávidia zbrane, nemajú problém z nich profitovať? Prečo sa tí, ktorí nenávidia zbrane a majú z nich zisk, nenaučia základy bezpečnosti pri zaobchádzaní so zbraňami, aby si tieto veci mohli sami skontrolovať?" položil provokatívne otázky na sociálnej sieti. 

Názory sledovateľov jeho profilu sa rôznia. V každom prípade je ešte priskoro kohokoľvek odsudzovať. Pomery v rámci bezpečnosti na pľaci ale boli údajne skutočne neúnosné, ako upozornil aj jeden príslušník odborov. Porušovalo sa tam množstvo predpisov, vládol tam chaos, kvôli čomu odišlo z projektu viacero zamestnancov. Rovnako nechutné je ale priživovať sa na tragédii, hoci aj predajom tričiek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie