Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
To snáď nie je ona! Seriálová hviezda zmenila imidž tak radikálne, že je ťažké ju spoznať!
Zdielať na

To snáď nie je ona! Seriálová hviezda zmenila imidž tak radikálne, že je ťažké ju spoznať!

Archívna reportáž

Výrazná tvár mladej herečky Maisie Williams (24), ktorá sa preslávila ešte ako dievča postavou Arye v Hre o tróny, je ľahko zapamätateľná. Napriek tomu ju ale aktuálne mnohí majú problém spoznať. Z kedysi tmavovlásky s výrazným tmavým obočím a očami sa stala platinová blondínka s albínskym obočím. Urobila tak pre svoju najnovšiu rolu modelky Pamely Rooke vo filme o legendárnej skupine Sex Pistols. Má rada originalitu, a tak jej takáto premena celkom vyhovuje.

Odkedy Maisie Williams zažiarila ako sotva 13-ročná v mega úspešnom seriáli Hra o tróny, vystriedala už mnoho rôznych úloh a diváci ju mohli vidieť v rôznych podobách. No v podobe, ako sa objavila na odovzdávaní cien GQ Men of the Year 2021, kam prišla s platinovými vlasmi, výrazne nalíčenými očami a takmer neviditeľným obočím, ju ešte fanúšikovia nevideli. 

Maisie Williams je známa aj zapájaním sa do rôznych spoločenských aktivit. Svoju popularitu pozitívne využíva ako ambasádorka a aktivistka v rámci kampane Delfin Project a zúčastňuje sa aj na protestoch proti lovu delfínov. Aktívne podporovala aj rôzne kampane na boj proti šikanovaniu, za homosexuálne manželstvá, či práva transsexuálov. Sympatizuje s hnutím Black Lives Matter, environmentálnou organizáciou Greenpeace a charitatívnou organizáciou WaterAid zameranej na čistotu vody a využila svoj status na povzbudenie mladých ľudí, aby išli voliť. Počas pandémie darovala 50 000 libier na podporu činnosti Bristolského záchranného centra pre zvieratá, odkiaľ si aj adoptovala psa.

Maisie ako Arya Stark v megaúspešnom seriáli Hry o tróny:

Maisie v spolunavrhla aj limitovanú edíciu malej tašky pre neziskovú službu Fempowered organizácie WaterAid. Je z udržateľnej bavlny a má abstraktný dizajn s vyobrazením maternice, rúk a sloganom "feeling bloody brilliant". Obsahuje menštruačné produkty a zmestí sa do kabelky. Williams uviedla, že chce pomôcť dievčatám cítiť sa "hrdé na menštruáciu" a "urobiť život spravodlivejším pre dievčatá na celom svete". Predaj tašiek má pomôcť jednak riešiť tabu týkajúce sa menštruácie a zároveň zbierať peniaze na riešenie nerovnosti, keď jedna zo štyroch žien na svete nemá prístup k hygienickým zariadeniam, bezpečným súkromným priestorom a pomôckam, ktoré by im pomohli zvládnuť menštruáciu.

Maisie radikálne zmenila imidž:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Maisie Williams (@maisie_williams)

V apríli 2021 druhý najväčší medzinárodný maloobchodný predajca módy na svete, oznámila, že Maisie Williams sa stala ich globálnou ambasádorkou udržateľnosti. V tom istom čase bola Maise tiež vymenovaná za prvú globálnu veľvyslankyňu Svetového fondu na ochranu prírody a klímy. Z malej seriálovej bojovníčky sa tak stáva skutočná bojovníčka za správnu vec, zdá sa. Zmena imidžu rovnako spravila svoje - z pomerne nenápadnej dievčiny je skutočne extravagantná hviezda, ako dokázala aj na MET Gala, kde sa predviedla opäť s priam "vesmírnym imidžom".

Takto sa ukázala na MET Gala:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Maisie Williams (@maisie_williams)

Súvisiace články

Najčítanejšie