Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Český Belmondo, Jiří Krampol, je hospitalizovaný! Lekári sa o neho boja!
Zdielať na

Český Belmondo, Jiří Krampol, je hospitalizovaný! Lekári sa o neho boja!

Archívna reportáž

V poslednom čase má obľúbený herec Jiří Krampol (83) čoraz väčšie problémy so zdravím. Nie je to tak celkom nepochopiteľné, vzhľadom na jeho vek. Vystupuje s programom s humornými scénkami spolu so Zuzanou Bubílkovou aj mimo Prahu a bol by preto iste rád, keby bol fit. V hlave mu to ešte páli a napohľad vyzerá stále veľmi mladistvo. Aj vo filmoch stvárňoval kedysi zväčša rôznych "frajerov", ale o slávu sa mu postaral aj dabing "sympatického darebáka", hereckej legendy Jean-Paula Belmonda († 88).

V našich končinách je hlas len v pondelok zosnulého legendárneho herca Jean-Paula Belmonda spájaný jednoznačne s Jiřím Krampolom. Jeho hlboký, mierne chrapľavý hlas akoby presne patril k tomuto francúzskemu hercovi, podobne ako hlas Františka Filipovského je nerozlučne spätý s Louisom de Funésom. K svojmu hlasovému výkonu potrebuje Krampol rozhodne aj zdravé pľúca s prieduškami, s nimi má však už roky veľké problémy. Teraz kvôli tomu musel byť hospitalizovaný dokonca v nemocnici. Lekári vraj majú o jeho zdravie obavy.

K hospitalizácii bol ochotný niečo vysvetliť aj samotný herec. Jiří Krampol trpí od detstva ochorením priedušiek, a preto je takmer neustále pod lekárskym dohľadom."Pozorujú môj stav, je to normálna kontrola, ale trvá niekoľko dní. Mám nabúrané priedušky, mám to síce celý život, ale teraz potrebujem, aby sa to nezhoršilo. Tak mi poskytujú preventívne opatrenia. Dostávam inhalácie a skúma sa, či budem v poriadku," vysvetľoval herec pre expres.cz"Choré priedušky ma trápia už odmalička. Je to dedičné. Mala to aj moja matka. Čo si pamätám, tak to mám," prezradil Krampol z nemocnice.

 Zabavte sa vtipných skečoch z roku 1987 v hlavnej úlohe s J. Krampolom a M. Šimkom:

V nemocnici leží Krampol na uzavretom oddelení a nikto sa k nemu nesmie priblížiť. "Lekári ma skúmajú, aby som opäť skákal cez kaluže, majú o mňa strach. Preto som tak strážený, aby som niečo nechytil. Keby to bol covid, bol by to koniec," zveril sa herec, ktorý lekárom plne dôveruje. V Prahe sa roky zveruje do rúk odborníka, ktorý mu vraj zachránil neraz život. Aj nedávno, keď mal po očkovaní veľké zdravotné problémy, odviezli ho do nemocnice. Tam ho dávali do poriadku tri dni. Verí, že to dobre dopadlo práve vďaka jeho obľúbenému "rodinnému" lekárovi.

 Jiří ešte pred pár týždňami hral na doskách divadla Semafor, jeho zdravotný stav mu však zmenil plány na september:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kulturní portál.cz (@kulturniportal)

Herec by sa už iste rád videl už doma, kde má svoje súkromie a potrebné pohodlie. "Dúfam, že ma čoskoro pustia domov. Vyzerá to tak, že by to malo byť do troch dní, ale uvidíme," oznámil Krampol. Do nemocnice chodí na pravidelné kontroly aj s nohou. Svojho času utrpel na pódiu počas bitky úraz a vlani pribudlo ako naschvál na tú istú nohu aj nepríjemné zranenie a musel byť operovaný. Doteraz nohu nemá ešte celkom v poriadku. "Najväčším problémom je pre mňa chôdza po schodoch, stále je to utrpenie," priznal sa Krampol. Ešteže mu občas pomôže aj jeho kolegyňa a priateľka Bubílková, s ktorou ho už nejakú dobu spájajú aj trošku bližšie, ako len pracovne. Oni to ale zatiaľ oficiálne nepotvrdili, no iste by im pekný vzťah mnohí želali.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie