Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Gottová sa psychicky zrútila! TENTO podraz nečakala!
Zdielať na

Gottová sa psychicky zrútila! TENTO podraz nečakala!

Archívna reportáž

Už sedem mesiacov žije Dominika Gottová (48) v Helsinkách, kam doslova ušla psychicky vyčerpaná z Prahy. Podarilo sa jej tam spolu s manželom Timom Tolkkim (55) získať pekný sociálny byt. Veľmi túžila po obnovení manželstva, ale už onedlho po jej príchode odletel do slnečného Mexika. Vraj tam musel odísť kvôli zárobkom. Vo Fínsku sa mu totiž stále nedarí uplatniť. Koncom mája sa síce vrátil, ale opäť iba nakrátko.

Fínsko rozhodne nepatrí, podobne ako všetky škandinávske krajiny, medzi tie lacné. Istou výhodou je tam rozsiahly sociálny systém so štedrými finančnými dotáciami pre nezamestnaných, či sociálne slabšie vrstvy obyvateľstva. Dominika Gottová, dcéra už zosnulého speváka Karla Gotta s miliardovým majetkom, po ňom nezdedila zhola nič, keďže sa vopred ktovie presne prečo vzdala nárokov na dedičstvo. Počas pandémie prišla o prácu a tak na tom bola skutočne veľmi zle. V severskom meste sa jej však aspoň podarilo získať s Timom sociálny byt, ale aj za ten musia platiť, pochopiteľne, nájom. Zo sociálnych dávok, ktoré poberá, veľmi vyskakovať nemôže.

Dominika sa vraj začala v Helsinkách liečiť zo svojich psychických problémov aj závislosti, a zdalo sa, že jej to do istej miery aj pomohlo. Ale možné je, že jej prospela aj zmena prostredia a partner po boku. Veľmi túžila po zamestnaní v bezpečnostnej službe v nejakom obchodnom dome, kvôli nedokážala ale prejsť psychologickými testami. A navyše, keď odletel do Mexika Timo, zostala na všetko sama. Najskôr to malo byť iba nakrátko, ale teraz jej oznámil nemilú spravu, ako píše portál Ahaonline.cz: "Dominika, vrátim sa až v decembri!" Dalo sa to nakoniec čakať, tam sa mu vraj profesne ako tak darí, a keďže trpí maniodepresiou, tak aj po psychickej stránke mu pobyt v slnečnom Mexiko viac prospieva. V Helsinkách  bude onedlho chladno a slnka bude len sporadicky, čo na nálade nepridá.

Dominika vydala ešte počas pobytu v Prahe knihu spomienok o otcovi:

​Jedna z najbližších priateliek Dominiky prezradila Aha!, ako na predĺženie pobytu Tima v Mexiku zareagovala. "Zlomila sa. Je závislá od Tima. Psychicky aj finančne. Nečudujte sa," tvrdí nemenovaná žena. "Nechcem sa k tomu vyjadrovať, on je tam, ja som tu. Hľadám si prácu a verím, že Timo si v Mexiku zarobí nejaké peniaze, aby sme všetko zvládli," stroho odpovedala Dominika. "Samozrejme, že mi chýba, ale nechajte to na nás," dala jasne najavo, že nemieni na túto tému zbytočne nič prezrádzať. Naznačuje azda, že predsa len je psychicky odolnejšia, keď už nevyplakáva, ako počas to bolo pravidelne počas pobytu v Prahe.

​Pre Aha! bola ochotná odpovedať aj mama Dominiky Antónia Zacpalová (86). "Dôležité je, aby si našla prácu a mala vlastné peniaze. Nemôže sa spoliehať len na Tima," myslí si osamelo žijúca niekdajšia Gottova milenka. "Dominika sa vrátila do Fínska s určitou víziou a celé je to inak. To viete, že sa o ňu bojím," dodala skrúšene. Je ale otázne, ako by na tom bola Gottova dcéra v Prahe. Rovnako ako v Helsinkách, bola nezamestnaná, ale tam poberá sociálnu podporu vo výške zhruba 1 300 eur. To síce na fínske pomery nie je veľa, najmä keď veľká časť z toho ide na nájom, ale v Prahe by nemala ani to. Treba veriť, že nejakú prácu predsa len dostane, čo bude dobré ako po finančnej stránke, tak aj psychickej. Nebude tak osamelá a príde snáď aj na lepšie myšlienky.

Súvisiace články

Najčítanejšie