Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pocisková priznala šialenú fóbiu! Len vďaka TOMUTO zvláda rolu v seriáli Nemocnica!
Zdielať na

Pocisková priznala šialenú fóbiu! Len vďaka TOMUTO zvláda rolu v seriáli Nemocnica!

Celkom neštandardne spustila televízia JOJ tento rok novú sezónu na obrazovkách už koncom augusta. Ako sa ukázalo, bol to skvelý ťah - seriálová novinka z nemocničného prostredia, s celkom jednoduchým a jasným názvom "Nemocnica", trhala rekordy sledovanosti. Jednou z hlavných postáv je lekárka Rebeka, v podaní Nely Pociskovej (30).

Seriál Nemocnica sa začal nakrúcať v čase najtvrdších opatrení, v decembri 2020, možno o to viac, sa herci dokázali s rešpektom vžiť do kože zdravotníkov zvádzajúcich denne boj o ľudské zdravie a životy. Pre herečku a speváčku Nelu Pociskovú to nebola prvá skúsenosť v seriáli so zdravotníckou tematikou, no po prvýkrát sa ocitla v úlohe lekárky. "Extrémne ma fascinuje ako doktori dokážu to, čo dokážu a vôbec celá medicína je pre mňa neuveriteľná," prazradila seriálová internistka Nela. Rola si ale vyžadovala serióznu prípravu.

Priznala, že kým v iných seriáloch sa naučí text za 15minút, tu sa učí jeden obraz aspoň raz toľko. "Tie odborné výrazy sú extrémne ťažké a ja sa musím reálne bifliť, ale potom ma teší, že keď stretnem reálneho odborníka mi ešte povie, že ani oni tak nehovoria, len skratky šupšup a je to," pochválila sa Nela progresom.

Už minulý rok v septembri Nela odpískala bezstarostnú rodičovskú dovolenku:

​Priznala, že keď mali pred nakrúcaním debatu s lekárom v rámci prípravy na seriál, kládla toľko otázok, až ju musel režisér upokojiť, že je "len" herečka, nie skutočná lekárka, a nenakrúca dokumentárny filmy. Paradoxné pritom je, že v reálnom živote by Nela pre svoju "fóbiu" rozhodne nemohla pracovať v zdravotníctve. "Na jednej strane ma medicína fascinuje, na druhej strane sa pichnem do prstu a okamžite si musím ľahnút a vyložiť si nohy. Je to hrozne trápne, ja viem. Nevedela som si predstaviť, ako budem na tých operačkách, a my tam máme také naozaj reálne premietanie operácií, ako sa dejú, a musela som si trošku zvyknúť. Myslím si, že už je to lepšie, lebo som sa nastavila tak, že to nie je naozaj, že to len hráme," prezradila o sebe Pocisková.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ???? ????????? (@pociskova.nela)

Úlohu Rebeky prijala s nadšením. "Rebeka je veľmi statočná, odvážna a plná emócií, a to som celá ja," povedala so smiechom Pocisková. No priznala, že hoci si myslela, že je už pripravená na intenzívnejšiu prácu, keď jej deti trošku odrástli, po podpise zmluvy zistile, že to tak vôbec nie je. Našťastie, štáb je perfektný a do práce sa vždy veľmi teší. A vzhľadom na úspech seriálu táto práca zrejme tak skoro neskončí.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie