Polojasno
20°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
MFF Karlove Vary sa skončil, no Depp ešte na záver ukázal hviezdne maniere!
Zdielať na

MFF Karlove Vary sa skončil, no Depp ešte na záver ukázal hviezdne maniere!

Archívna reportáž

Tohtoročný v poradí už 55. ročník Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch mal medzi davmi návštevníkov jednoznačného víťaza, aj keď v skutočnosti žiadnu cenu nezískal. Organizátorom sa podarilo zabezpečiť účasť takej megahviezdy, ako je kontroverzný Johnny Depp (58). Aj keď posledné roky mu kazí reputáciu jeho exmanželka Amber Heard (35), ktorá ho obvinila z násilností, milióny jeho fanúšikov ho obhajujú a naďalej milujú. Jeho čaru neodolali ani Karlove Vary.

Johnny Depp priletel súkromným lietadlom do Varov vo štvrtok večer. Privítať ho prišiel samotný riaditeľ festivalu Jiří Bartoška. Vystúpil z lietadla podivne oblečený s cigaretou v ústach a pripomínal skôr nejakého vandráka ako celebritu. To však na druhý deň napravil vhodnejším oblečením, aj keď opäť do istej miery nekonformným. Patrí to však k jeho rockerskému nezávislému štýlu. Po niekoľkých hodinách čakania fanúšikov na hollywoodsku hviezdu, sa konečne dočkali v piatok jeho príchodu na červený koberec. Fotoaparáty začali cvakať, fanúšikovia vykrikovať a on sa s rozžiareným úsmevom vybral medzi nich, aby im porozdával podpisy, potriasol rukou či zakýval. Bolo vidieť, že ho ich záujem teší a aj baví.

"Takýto hukot sme tu ešte nemali", skonštatovali členovia festivalového štábu, keď čakali na Deppa na piatkovom červenom koberci, píše portál Blesk.cz. Svojim správaním si absolútne podmanil filmových fanúšikov v Karlových Varoch. Po pozdravení sa s jeho obdivovateľmi uviedol v kinosále hlavnej budovy festivalu dokumentárny film Hrniec zlatiek: Pár drinkov s Shanom MacGowanom, ktorý Depp koprodukoval a tiež sa v ňom aj objavil. Na pódiu vystúpil spolu s manželkou MacGowana. Victoriou Mary MacGowan, režisérom Julianom Templem a producentom Stephenom Deutersom. Bol veľmi zábavný a užíval si priazeň návštevníkov v sále. "Ďakujem veľmi," povedal so šťastným úsmevom na tvári, a keď odchádzal, schoval si na ich pobavenie publika mikrofón do saka.

Johnny ohúril fanúšikov a zamieril k mikrofónu TV JOJ:

​Na druhý deň ale predsa len ukázal, že jednoducho má hviezdne maniere. Na projekciu filmu Minamata v priestoroch Mestského divadla, v ktorom hral hlavnú úlohu, meškal vyše hodiny. Už sa zdalo, že ani nepríde, keď predsa len dorazil a v krátkosti sa opäť pozdravil pred vchodom s čakajúcimi moknúcimi fanúšikmi. Jeho bodyguardi ho však rýchlo stiahli, aby ďalej nezdržiaval uvedenie filmu a nedočkavé publikum vo vnútri. Aj keď sa za meškanie ospravedlnil, dôvody neuviedol. Možno chcel organizátorov iba trochu vytrestať za to, že mu neudelili žiadne ocenenie, iba ho použili ako lákadlo. Vo filme predviedol skvelé herecké umenie, za ktoré by v jeho lepších časoch získal zrejme minimálne nomináciu aj na Oscara.

​Zato sa ocenenia na slávnostnom ukončení karlovarského festivalu dočkal jeho americký herecký kolega Ethan Hawke, ktorý dostal cenu prezidenta festivalu. Hlavnou hviezdou otváracieho ceremoniálu bol zas britský herec Michael Caine, ktorý si vo Veľkej sále hotela Thermal prevzal z rúk prezidenta festivalu Jiřího Bartošku Krištáľový glóbus za mimoriadny umelecký prínos svetovej kinematografii. Depp sa zúčastnil slávnostného ukončenia festivalu tiež, aj keď opäť prišiel so značným meškaním. Ale pred vstupom do sály stihol odpovedať aj na pár otázok novinárov. Na otázku ako sa mu vo Varoch páčilo prekvapivo odpovedal: "Chcel by som tu žiť". S tým by nepochybne jeho fanúšikovia z našich končín vrelo súhlasili. Nateraz ale ostáva aspoň veľmi príjemná spomienka na vydarený MFF a Johnnyho hviezdne chvíle.

Súvisiace články

Najčítanejšie