Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Šokujúce rozhodnutie slávnych The Rolling Stones! TOTO je reakcia na smrť ich bubeníka!
Zdielať na

Šokujúce rozhodnutie slávnych The Rolling Stones! TOTO je reakcia na smrť ich bubeníka!

Archívna reportáž

Smutná správa o úmrtí bubeníka Rolling Stones, Charlieho Wattsa (†80), zarmútila azda všetkých fanúšikov hudby, no nepochybne najmä priamo členov tejto slávnej kapely. Na budúci mesiac sa malo po pauze opäť rozbehnúť úspešné turné po USA , ale už vopred bolo jasné, že sa ho ich slávny bubeník nezúčastní. Po bližšie nešpecifikovanom lekárskom zákroku sa stiahol, aby sa zotavil. Žiaľ, nepodarilo sa, skvelý muzikant a sympatický človek odišiel navždy.

Charles Robert Watts sa ako bubeník The Rollling Stones vyskytoval v rebríčkoch najlepších svetových bubeníkov vždy na popredných miestach. Podobne, ako všetci členovia legendárnej skupiny, aj on si užíval život až donedávna naplno. Aj keď už neboli mladíci, elánu, súdiac podľa ich koncertných vystúpení, mali nadostač. Charlie, žiaľ, z "kameňov" ale odpadol ako prvý napriek tomu, že ako jediný neholdoval drogám a alkoholu, ako pred rokmi jeho kolegovia.

Nedávno podstúpil operáciu, ktorá mu zabránila absolvovať turné The Rolling Stones po Spojených štátoch. Správu zverejnil po chirurgickom zákroku prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia na sociálnych sieťach. A hoci sa zdalo, že všetko prebehlo v poriadku, niekoľko dní po zákroku bol oznámený jeho skon, hoci presná príčina nie je známa.

Kapela funguje už vyše 60 rokov:

​Hudobný odkaz Charlie Wattsa bol jedinečný. Jedného z najlepších bubeníkov v histórii rocku budú iste uctievať aj ďalšie generácie. Podľa rebríčka magazínu s rovnomenným názvom ako má slávna skupina, Rolling Stone, sa v zozname 100 najlepších bubeníkov všetkých čias, umiestnil na 20. mieste. Svojim odchodom zanechal obrovskú dieru v hudbe a tiež v srdiach miliónov fanúšikov, napríklad aj Mira Žbirku, ktorý priznal, že "ho to zasiahlo viac, ako si myslel". Hudobníkov publicista Bernard Doherty oznámil správu o skone tejto legendy akonáhle dostal túto smutnú informáciu z londýnskej nemocnice, kde Watts ukončil svoju pozemskú púť obklopený svojimi najbližšími.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Rolling Stones (@therollingstones)

Napriek tomu, alebo vraj vlastne práve preto, plánuje skupina The Rolling Stones pokračovať v turné po USA na budúci mesiac, kde by chceli vzdať emotívnu poctu svojmu zosnulému členovi. Mick Jagger (78), Keith Richards (78) a Ronnie Wood (74) by mali pokračovať v turné pod názvom No Filter Tour už od 26. septembra koncertom v St. Louis v štáte Missouri. "Kapela chce koncert urobiť ako oslavu jeho života. Bol pre nich ako brat, ale vedia, že by sa mu nepáčilo, keby zrušili koncerty. Charlie im dal po operácii požehnanie, aby vycestovali na turné bez neho, takže si budú ctiť jeho želanie," uviedol zdroj z hudobného prostredia podľa denníka The Sun. Fanúšikovia nepochybne toto rozhodnutie ocenia, napokon, páni sú už vo veku, že, hoci to môže znieť cynicky, skutočne nepoznajú ani dňa, ani hodiny. Už teraz sa ale zapísali do histórie, ako najdlhšie koncertujúce rockové zoskupenie, keď na budúci rok uplynie 60 rokov od ich prvého koncertu. Tých odohrali už vyše 2000 a kapela má dokopy hodnotu zhruba miliardu dolárov.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie