Jasno
24°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Obrovské víťazstvo! Johnny Depp vyhral zásadný súdny spor s exmanželkou!
Zdielať na

Obrovské víťazstvo! Johnny Depp vyhral zásadný súdny spor s exmanželkou!

Archívna reportáž

V piatok sa otvorili brány prestížneho filmového festivalu v Karlových Varoch. Jubilejný 55. ročník sa koná po minuloročnej prestávke a v inom termíne ako zvyčajne. Jeho organizátori si dali veľmi záležať na výbere exkluzívnych hostí. Najväčšou hviezdou festivalu bude rozhodne Johnny Depp. Jeho meno je v posledných rokoch spojované s nemilou súdne prejednávanou kauzou ohľadom údajného násilia voči exmanželke Amber Heard. Zdá sa, že teraz sa má herec dôvod tešiť, veci sa obracajú v jeho prospech.

Je nesporné, že hollywoodsky herec Johnny Depp je výraznou postavou svetovej kinematografie a vyslúžil si mnohé ocenenia. Napriek všetkým stopkám, ktoré dostal v Hollywoode pre jeho súdne spory s bývalou manželkou, herečkou Amber Heard, jeho talent a prínos svetu filmu mu uprieť nemožno. Rozhodli sa to opäť potvrdiť na dvoch európskych filmových festivaloch. Karlovarský festival je prvým, po ňom bude nasledovať filmový festival v španielskom San Sebastiane. Tam má byť ocenený čestnou cenou Donostia. Oceniť ho chcú aj v Karlových Varoch.

Po toľkých životných fackách bude iste pre Deppa veľkým zadosťučinením prevziať v žiare reflektorov a za pozornosti všetkých svetových médií tieto prestížne ocenenia. Iste to je jasné aj organizátorom karlovarského festivalu na čele s Jiřím Bartoškom. Na výhrady viacerých organizácií na ochranu žien preto nebudú podľa hovorkyne festivalu reagovať. Ale nielen na spomínaných festivaloch slávi úspechy. Herec si už konečne zapísal aj jedno malé víťazstvo proti svojej bývalej manželke, píše portál usatoday.com.

​Čerstvý rozsudok vyniesol newyorský sudca, ktorý uviedol, že Americká únia občianskych slobôd (ACLU) musí predložiť dokumentáciu potvrdzujúcu, či Amber Heard skutočne poskytla po vyhratom súde s exmanželom zo získaného odškodného sľúbený dar charite. Amber sa očividne snažila vyvinúť tlak na sudcu a vo svojej žiadosti uviedla, že ak by bola zamietnutá, znamenalo by to zrušenie platnosti rozsudku, ktorý bol vynesený v Londýne. To by podľa nej mohlo vytvoriť nebezpečný precedens, ale sudcu tým zjavne neobmäkčila.

​Johnny Depp sa po prehre s britskými novinami teší, že vyhral jednu z mnohých bitiek proti svojej bývalej manželke. Nie však vojnu. V roku 2020 herec prehral súdny spor s denníkom The Sun, ktorý ho nazval "bitkárom žien". V tomto prípade sudca rozhodol v prospech médií s ohľadom na slobodu slova. V marci tohto roku bola hercovi odopretá možnosť odvolať sa proti tomuto rozsudku pre neho neúspešnej žaloby pre urážku na cti. Právnici Deppa tvrdili, že majú "nové dôkazy" o Amber Heard, a zároveň tvrdili, že herečka klamala o darovaní 7 miliónov dolárov. Ukázalo sa, že mali s najvyššou pravdepodobnosťou pravdu.

Dvojica sa tak o niekoľko mesiacov stretne v súdnej sieni. "Pán Depp je rozhodnutím súdu veľmi potešený," povedal právnik populárneho herca, ktorý nepochybne má dôvod prísť v dobrej nálade na začínajúci dvojtýždňový festival v Karlových Varoch. Amber Heard na súd nechce ísť vôbec. Od podania žaloby v roku 2019 už trikrát požiadala o jej zrušenie, čo zdôvodňuje rozhodnutím londýnskeho najvyššieho súdu, podľa ktorého ju Depp skutočne najmenej 12-krát fyzicky napadol. Herec si kvôli tomu stratil ikonickú rolu v Pirátoch z Karibiku a tiež vo Fantastických zvieratách. Amber Heard je ale naďalej súčasťou produkcie DC a bude aj súčasťou filmu Aquaman 2.

Súvisiace články

Najčítanejšie