Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Česi si získali srdcia miliónov ľudí po celom svete! Ocenia Deppa v čase, keď je v Hollywoode odpísaný!
Zdielať na

Česi si získali srdcia miliónov ľudí po celom svete! Ocenia Deppa v čase, keď je v Hollywoode odpísaný!

Archívna reportáž

Po minuloročnej pauze kvôli covidu sa opäť otvoria brány Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch. Tento rok sa bude konať už jeho jubilejný 55. ročník. Aj preto sa usporiadatelia festivalu na čele s Jiřím Bartoškom snažili, aby získali čo najslávnejších hosti z radov hercov. A ako sa ukazuje, podarilo sa im to.

Ako potrvdili organizátori festivalu v Karlových Varoch, svoju účasť prisľúbili hneď tri herecké superhviezdy. Najslávnejším z nich je rozhodne Johnny Depp, ktorý posledné roky čelí závažným obvineniam z domáceho násilia, hoci súdy to tak jednoznačne nevidia. No podľa mnohých je nehodným účasti na podobných eventoch, nehovoriac o získaní akýchkoľvek ocenení. To však českýchusporiadateľov neodradilo od jeho pozvania, za čo sú im fanúšikovia herca veľmi vďační.

Na zvýšenie atraktivity a prestíže karlovarského filmového festivalu je žiadúce, aby na ňom boli prítomné známe osobnosti a celebrity. Obzvlášť záleží na tom, aké hviezdy prídu na festival ako hlavní hostia, pričom organizátori sa skutočne nenechávajú zahanbiť. Po červenom koberci sa tento rok prejdú herci Michael Caine, Ethan Hawke a ako absolútna hviezda Johnny Depp. 

Takto to vyzeralo na filmovom festivale v Karlových Varoch pred 2 rokmi pri príležitosti jeho 53. ročníka:

​Práve s posledným menovaným majú niektorí problém, keďže v zahraničí sa začala objavovať kritika od rôznych organizácií, ktoré tvrdia, že Depp je súdne uznaný "bitkár". Karlovarský festival tak na čele s jeho šéfom Jiřím Bartoškom vraj podporuje domáce násilie. Ale aj v politicky extra korektnej Amerike má tento populárny herec stále milióny fanúšikov. "Ďakujeme Varom za to, že ukázali prostredný prst politikom, ktorí podporujú násilníčku Amber," napísal jeden z nich v komentároch. Kvôli obvineniam svojej bývalej manželky Amber Heard už prišiel Johnny Depp o niekoľko významných hlavných úloh. Herečka, ktorá sa dostala vďaka nemu na výslnie, chce z neho navyše vytrieskať obrovské peniaze, a preto na exmanžela neustále podáva ďalšie a ďalšie žaloby na súdy. Napriek snahe a dôkazom zatiaľ ťahá Depp za kratší koniec, pričom nemalé peniaze ho stoja aj právnici. Postupne je nútený rozpredávať svoj obrovský majetok. Aj preto je zrejme vďačný za pozvanie na festival.  Ale ochranné organizácie dvíhajú varovný prst. "Keď sú páchatelia násilia odmeňovaní za svoj profesionálny život napriek dôkazom, že čin vykonali, vysiela to ich obetiam odkaz, že na ich utrpení nezáleží," ozvala sa Erin Mansell PR manažérka organizácie Solace Women's Aid. 

Johnny Depp sa napriek škandálu s exmanželkou teší veľkej poularite a množstvu fanúšikov, svedčí o tom aj množstvo nadšených komentárov na profile festivalu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karlovy Vary IFF (@kviff)

Ale odkazy posielajú aj mnohí obdivovatelia hereckého idolu Johnny Deppa. "Ukázalo sa, že hoaxy nefungujú všade. Hollywood a americké štúdiá nahrávajú politikom, ktorí podporujú násilníčku Amber Heard v jej kariére. Medzinárodné spoločenstvo im ukazuje zdvihnutý prostredník. Johnny Depp je národný poklad," píše jeden z mnohých jeho amerických priaznivcov. Treba spomenúť, že karlovarský festival nie je jediný, kde chcú hercovi vzdať poctu. Na  filmovom festival v španielskom San Sebastiáne plánujú udeliť Deppovi dokonca čestnú cenu Donostia. Karlove Vary ho chcú oceniť za jeho talent, ktorým obohatil filmový svet. To bude iste pre Johnnyho veľké zadosťučinenie a vyjadrenia organizácií jednoducho nebudú z Varov komentovať. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie