Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nešťastné leto! Rok po skone manželky sa Krampol ocitol na vozíku!
Zdielať na

Nešťastné leto! Rok po skone manželky sa Krampol ocitol na vozíku!

Archívna reportáž

Ani kedysi fyzicky zdatný herec Jiří Krampol (83) vek neoklame a hoci vyzerá stále dobre, aj jeho trápia typické neduhy seniorov. K tým najčastejším patria bolesti nôh, najmä kolien. Nevyhli sa ani sympatickému hercovi a zabávačovi. V jeho prípade začali bolesti kolena pred rokmi, keď došlo k úrazu po bitke na pódiu. Pred pár dňami boli niektorí návštevníci pražskej nemocnice Motol prekvapení, keď ho videli dokonca na vozíku. 

V poslednej dobe musí obľúbený český herec, 83-ročný Jiří Krampol, kvôli problémom s nohami častejšie navštevovať lekárov. V pondelok ráno ho na ambulantné vyšetrenie prevážal sanitár na invalidnom vozíku, čo nepochybne prítomných ľudí trochu vystrašilo. No netreba mať obavy, zatiaľ vozík nie je nutnosť, len pomoc. Požiadala ho o to Zuzana Bubílková, s ktorou Jiří spolupracuje na programe plnom humorných scénok. "Musel som ísť na pravidelnú mesačnú kontrolu s kolenom a Zuzka ma odviezla do nemocnice, kde som bol objednaný," odpovedal Krampol na otázku Aha! o dôvode jeho návštevy nemocnice.

Ani nemocničné prostredie v ranných hodinách mu nedokázalo pokaziť dobrú náladu. Je iste rád, že mu jeho kolegyňa Zuzana robí doprovod. Ich pracovný vzťah už dávnejšie prerástol do priateľstva. Obaja sú takmer každodenne spolu, čo im, ako vidieť, prospieva. "Išli sme sem hneď ráno, pretože už na poludnie hráme v domove dôchodcov za Prahou," vysvetľoval dôvod takého skorého príchodu do nemocnice. Kvôli pracovným povinnostiam rád prispôsobí svoj harmonogram, pričom nechce zanedbať ani svoje zdravie. "Najväčším problémom je pre mňa chôdza po schodoch, stále je to utrpenie," priznal Krampol.

Pripomeňte si herca v legendárnych humorných scénkach s Miloslavom Šimkom:

Ešte počas pracovného pobytu v Tunisku, kde si bol spolu s Bubílkovou obzrieť prostredie a podmienky na nakrúcanie ich programu, sa zveril Blesku s jeho problémami s nohou. "Všetko sa to začalo pred rokmi, keď sme mali bitku na pódiu a ja som si roztrhol väzy v kolene. Potom som si nechal sadru odstrániť príliš skoro. Odvtedy sa to vlečie," vysvetlil herec pôvod jeho bolestí. Na dôvažok mu pribudol vlani ďalší problém s nohou. Počas leta uvádzal na Cisárskej lúke zápasníkov MMA. "Ako na potvoru sa jeden z nich prudko otočil a nechtiac ma nakopol práve do tej chorej nohy. Urobil sa mi bolestivý výron," prezradil Krampol. "Teraz som však po operácii a hojí sa to," dodal s uspokojením.

​Zranenie na nohe sa mu však hojí zle, a tak ho musí mať prelepené náplasťami. Kvôli tomu si nemohol v Tunise dopriaťani  veľmi obľúbené plávanie. Keď sa spočiatku odvážil vojsť párkrát do vody, rana sa mu zhoršila, a tak od toho upustil. Všetko konzultuje s lekármi, ktorým dôveruje. V Prahe sa roky zveruje do rúk svojho lekára, ktorý mu vraj zachránil neraz život. Aj nedávno, keď mal po očkovaní veľké zdravotné problémy, odviezli ho do nemocnice. Tam ho dávali do poriadku tri dni. Verí, že sa to podarilo práve vďaka jeho obľúbenému lekárovi, ktorý sa staral aj o jeho zosnulú Haničku. Tak či tak, fanúšikovia veria, že aj z aktuálnych komplikácií sa Jirka dostane rýchlo a bez následkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie