Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Choroba všetko zmenila! Vojta Dyk a Tatiana Vilhelmová otvorene o ich manželstve!
Zdielať na

Choroba všetko zmenila! Vojta Dyk a Tatiana Vilhelmová otvorene o ich manželstve!

Archívna reportáž

Jeden z najstabilnejších českých hereckých párov tvorí už vyše desať rokov Tatiana Dyková, za slobodna Vilhelmová (43), a Vojtěch Dyk (36). Zblížili sa počas skúšok divadelnej hry Bláznivý Petříček ešte na jeseň 2010. Spočiatku sa ich láska javila tak trochu nereálne jednak pre to, že Táňa bola o sedem rokov staršia, bola ešte aj vydatá a mala dvoch malých synov. Ich zamilovanosť však prerástla do vážneho vzťahu, ktorý potvrdilo aj narodenie ich spoločného syna Aloisa (8).

Dyk a Vilhelmová sa skutočne našli, zdá sa. No ako priznal sympatický český spevák a herec Vojta Dyk rozhovore pre český magazín Instinkt, nie všetko bolo jednoduché, v jednom okamihu nad nimi visela veľká hrozba. Priznal tiež, že ho rodičovstvo veľmi zmenilo a upokojilo jeho chute po adrenalínových zážitkoch.

Dyk bol na začiatku ich vzťahu iba dvadsaťštyriročný mladík a angažoval sa naplno v divadle, filme aj koncertoch so svojou kapelou Nightwork. Aj Táňa bola veľmi obsadzovaná herečka. Zakrátko sa jej však prihodilo niečo, pre čo musela so svojou kariérou načas uťať. Zrejme kvôli obrovskej vyťaženosti ju postihla vážna choroba a bolo otázne, či sa ešte vôbec niekedy vráti do šoubiznisu. "Niektoré hodnoty som začal meniť asi pred desiatimi rokmi. Aspoň ja to tak cítim. V tom čase mala moja manželka Táňa meningitídu. Predtým sme obaja veľmi tvrdo pracovali a jej choroba nám tak trochu všetko zmenila," opísal Vojta Dyk osudový moment v ich živote. Táňa sa počas choroby takmer uzavrela pred svetom a snažila sa čo najviac času tráviť sama na čerstvom vzduchu v prírode.

Táňa Vilhelmová účinkovala aj vo videklipe k piseni You Don't Know Who I Am od kapely D.Y.K. po boku svojho manžela:

"Naučili sme sa viac relaxovať a spríjemňovať si prácu, najmä keď už máte rodinu. Senzor, ktorý vám povie 'dosť chlapče, ustúp', je teraz oveľa citlivejší," hovorí Vojta a dodáva: "Okrem iného sa napríklad bojím robiť niektoré veci, ktoré som predtým bežne robil. Napríklad už nevyhľadávam akrobatické lety alebo zoskoky padákom." Ako mladík si ešte pred stretnutím s manželkou vedel Dyk užívať život naplno, aj keď teraz si vie predstaviť, že by sa to dalo aj divokejšie. Vstup do vzťahu s matkou dvoch malých synov znamenal pre neho veľkú zmenu. "Rodina je základ, na 100 % ma zmenila. Do tej doby som sa v tom dosť hrabal. Aj na DAMU som vstával o piatej ráno a išiel som nakrúcať. Potom som sa presunul na skúšky do divadla alebo rovno do školy. O druhej hodine som išiel opäť na pľac a večer som hral, potom som si dal fľašu a na druhý deň som robil to isté," opísal svoj vtedajší spôsob života pred časom v rozhovore pre Reflex.cz. 

Vojta je mimoriadne obľúbený umelec v Česku a na Slovensku:

Možno na popud Táni sa však po čase s kapelou rozišiel a mohol sa tak venovať viac jej a deťom. Chlapcov z jej predchádzajúce manželstva bral ako svojich, ale predsa len si po čase dopriali aj vlastného potomka. Narodil sa im do tretice chlapček. Táňa sa však netajila s tým, že by si vedela ešte predstaviť jedno dievčatko,. Pri vyťaženosti oboch je to ale už skôr len sen, hoci si Táňa dopriala pred dvomi rokmi ročnú pauzu a vlani ju predĺžila spolu s manželom o ďalšie mesiace kvôli covidu. "Pre mnohých ľudí to bolo ťažké a neradostné obdobie, ale pre našu rodinu bolo obohacujúce. Možno už nikdy nebudeme mať príležitosť stráviť spolu toľko času," zhodnotila herečka a matka troch detí uplynulé obdobie, ktoré hodnotia podobne mnohé páry s malými deťmi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie